Cukkerberg

"...vállaltuk a közelmúltban"

2016. február 25. - kiskatka

Kedves Alapítvány!

A Napraforgó Egyesített Óvoda Hétszínvirág Tagóvoda (1081 Budapest Kun utca 3.) vezetője vagyok, aki egyik laptop boldog átvevőjeként találkoztam Önökkel személyesen a VIII. kerületi [Belevalók] rendezvényen.

Akkor még csak elméletben ismertem, illetve ismerték kollégáim is a cukorbeteg gyermekekkel kapcsolatos tennivalókat. Azóta óvodánkban egy kisfiú ellátását vállaltuk a közel múltban, aki egyik napról a másikra lett cukorbeteg.

Nagyon hasznos volt a film, amit megnéztünk, mert nem a nulláról kellett megismerni a kezelést, a ismereteket onnan is elsajátíthattuk. Természetesen a Heim Pál Kórház Gyermekorvosa is ellátott tanácsokkal bennünket, és két dolgozójuk természetben is megmutatta a vércukor mérést, az inzulin beadást és ismertette az étkezésekkel kapcsolatos speciális odafigyelést, a vércukor szint változásával együtt járó külső látható jeleket.

Az ismereteknek köszönhetően Áronnak nem kellett másik óvodába menni, ahol erre külön személyzetet alkalmaz a fenntartó, hanem mi is el tudjuk látni a gyermek édesanyjával együttműködve a gyermeket. Étkezését, - a leadott orvosi utasításokat csatolva, - névre szólóan a Pensió Konyha vállalta.

További eredményes működést, sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel:

Aissou Erzsébet
tagóvoda-vezető

Továbbra is várjuk a Belevalók oktatással és a cukorbeteg gyermekek
óvodai, iskolai ellátásával kapcsolatos leveleiteket, történeteiteket!
Írjatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr508418586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása