Cukkerberg

Ezmiez?!

2012. május 24. - kiskatka

Először elcsodálkoztam. Majd egy picit sírva röhögtem. Végül biológus fejemben a manccsal/csőrrel lenyomható adagoló automaták rémlettek fel. Tudjátok, aminek a használatára be lehet tanítani madarakat, patkányokat, mókusokat, kutyákat: megoldanak egy feladatot vagy lenyomják manccsal/csőrrel a gombot és a készülék kiköp valami finom tápot. Vagy kilő egy teniszlabdát, aztán uzsgyi, a kutya meg hajrá utána!

Ezen túlmenően továbbra sem nagyon tudom kötni, mire is jó az Olly és Polly nevű kütyü. Mindkettőt hozzákötheted a Twitter vagy Facebook oldaladhoz, majd megfelelő aktivitás után (pl. komment érkezik) jutalmat kapsz: vagy valamely általad választott illatot ereszt a levegőbe, vagy - és ezt figyeld - kapsz egy cukorkát...

demo-molly.jpg

Polly

Két prototípus közül választhatsz tehát. Olly illatfelhőt képes a levegőbe ereszteni, amennyiben Facebook aktivitásodra komment érkezett, vagy bárhol megemlítenek Téged, esetleg tag-et kapsz egy fotón. Megválaszthatod, milyen illatot szeretnél. Az lenne a tuti, ha aktivitásfüggő lenne az illat, mint a mobil csengőhangok. Tudod, családtag - Kacsamesék zene; főnök - Godzilla. Kérem ezirányú továbbfejlesztését.

Polly a másik változat, amin cukorbetegként igazán megakadt a szemem - Polly osztogatja ugyanis a cukorkát. Ha a Twitter bejegyzéseidre az általad kívánt megfelelő számú visszajelzés érkezett, akkor a kis készülék minialagútjába begurul egy piros cukorka. Hogy tudd, mire vállalkozol, video is van róla. A csoda a videó 40. másodpercében történik meg és a továbbiakban a biztonság kedvéért azt is bemutatják, mit tegyél a cukorkával. Nagyon fontos, hogy minden készülék-kompatibilis cukorkával töltsd után - már vízionálom, ahogy rotringgal próbálja a pórul járt felhasználó kibányászni a félúton megakadt drazsét...

Bocsánat, nem akarok negatív lenni és gúnyos, de most komolyan, ha valaki nekem elmagyarázná, ez  mégis mi a búbánatra jó? "Ülj sokat a gép előtt, megjutalmazunk"? De tényleg: Ti milyen fantáziát láttok benne? Úgy szeretném érteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr114543161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elijah_Baley 2012.05.24. 12:22:36

biztos fel lehet tölteni diabetikus drazséval is.. ha nem, akkor komoly piaci rést látok a semmire nem jó, de poénosnak szánt számítógépkiegészítők amúgy is túltelített piacán :)
süti beállítások módosítása