Cukkerberg

Dagad az NFL

2016. február 07. - kiskatka

Ma éjszaka Super Bowl, a Carolina Panthers és a Denver Broncos összecsapásában Amerika leggyorsabb sprintereit, legpontosabban passzolóit és legerősebb falembereit lehet majd nézni fél éjszakán át. Talán az is szemet szúr majd, hogy a mai játékosok mennyivel hatalmasabbak a korábbi évek, évtizedek játékosainál.

1_1.jpeg

Vince Wilfork, Houston Texans

"Az elmúlt 70 évben a testmagasság és a testsúly növekedése egészen drámai a játékosok körében." - nyilatkozta a HuffPost-nak Jeffrey Potteiger sporttudományokkal foglalkozó professzor. Igaza van: itt egy pöpec animáció arról, hogy lettek a játékosok évről évre egyre hatalmasabbak. Az is látszik, hogy a testmagasság egy ideig együtt nő a testsúllyal, majd a magasság növekedése leáll, míg a testsúly tovább nő.

Tovább

Belevaló ELTE

Már-már hagyományosan, idén harmadszorra voltunk az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán Belevalók oktatási napot tartani

1_95.jpg

A Belevalók egy ingyenes diabétesz oktató program pedagógusoknak. 2013-ban indítottuk útjára, főként óvódapedagógusok számára, de sokszor kisgyermeknevelők és tanárok, sőt családtagok is bejelentkeznek nálunk, hogy szeretnének jönni. Fél napos, ingyenes továbbképzés, amelyen felkészítjük a nevelőket a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra.

Tovább
süti beállítások módosítása