Cukkerberg

Elindult a háziverseny, nevezzetek október 3-ig!

2016. augusztus 04. - kiskatka

Már lehet nevezni a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre! Kizárólag hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortákat várunk, nevezési határidő: október 3.

haziverseny_nyeremeny_fbpost_504x504_150803_2.pngA háziverseny fődíja egy KENWOOD MultiOne konyhai robotgép. A kép illusztráció

A hobbicukrászoknak, háziasszonyok szóló versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendezi, a Magyarország Cukormentes Tortája program részeként.

Tovább

Áfonya hercegnő tortája az idei győztes

Sajtónyilatkozat - Budapest, 2016. augusztus 4.

Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győztesét,  Áfonya hercegnő tortáját! 

1_109.jpg

Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. Az Áfonya hercegnő tortája fantázianevű kreációt a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt hirdették ki az Országházban. A két győztes édességet a nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Tovább

2015: Barackos buboréktorta

2015-ben a verseny történetében először női versenyző, Vaslóczki Orsolya nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt „Barackos buboréktorta” fantázianevű alkotásával. Az előző évi meggyalagutat barackos buborékréteg váltotta fel, mely otthoni elkészítése nem kisebb kihívást jelent. Holnap pedig kiderül, milyen kihívást rejteget az idei torta!

1_94.jpg

A „Barackos buboréktorta" illeszkedik a magyar ízvilághoz. A sárgabarack karakteres íze a diókrémmel és a piskótában fellelhető pirított dióval harmóniát alkot. A meglepetés erejével hat a roppanós csokoládéréteg, de a kreáció legeredetibb eleme a torta tetején látható díszítés, melyet légpárnás fóliával formázott buborékmintásra a cukrász. A torta erről kapta a nevét.

Tovább

A 2014-es év győztese: a "Csokis kaland"

Két éve az almás, csokis és bazsalikomos-csipkebogyós döntős torták közül végül a Nándori Cukrászda "Csokis kaland"-ja került ki győztesen a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. RECEPT!

2_33.jpg

A “Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggyből készült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és a mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának, mely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre.

Tovább
süti beállítások módosítása