Cukkerberg

Indul a "Belevalók" program!

2013. október 11. - katona_évi

"Belevalók" címmel ingyenes továbbképző programot indít az Egy Csepp Figyelem Alapítvány óvodai nevelők számára, hogy felkészítse az óvónőket, dadusokat a cukorbeteg kisgyerekek óvodai gondozására, és hogy megkönnyítse a diabétesszel élő gyerekek óvodai felvételét, beilleszkedését a közösségekbe. A programban az alapítvány partnere a Kaméleon Olvasóklub.

iStock_000017812712Medium.jpg

Tovább

Mi is jövünk, Köcsögök!

Halló, Dagadt Köcsög Team? Vasárnap jövünk mi is! Hogy-hogy hova?! Naná, hogy a Spar Maratonra! Sátorszomszédok leszünk! Futunk, meg vércukrot mérünk, Ti meg akkor vérnyomást, meg testösszetételt, meg egyéb izéket, adtok futással és fogyással kapcsolatos tanácsokat túlsúlyos embereknek, és ha kérdezik, akkor jól elmesélitek azt is, hogyan dobtatok le összcsapatilag majdnem 700kg túlsúlyt! Oks? Nah. Ott találkozunk!

Kép3_1.jpg

Tovább

Nobel-díj inzulinszállításért

Az idei orvosi-élettani Nobel-díjat a sejten belüli szállítási folyamatok kutatásában elért eredményeikért kapta három kutató. Ezeken az utakon szállítódik többek közt az inzulin is, a szállítás problémája pedig sok más betegség mellett egyenes úton vezethet cukorbetegséghez vagy más vércukoranyagcsere-zavarhoz. 

1_5.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása