Cukkerberg

MA VAN! Diabetes Art Day 2012

2012. szeptember 24. - kiskatka

Mottó: "Mert egy kép többet ér 1000 szónál!"

Ma van a Diabetes Art Day, azaz a "Cukorbetegség és Művészet Nap" (vagy valami ilyesmi). A Diabetes Art Day online kezdeményezés és lehetőséget ad mindenkinek, hogy a művészet eszközeivel kifejezhesse a saját vagy szerette cukorbetegségével kapcsolatos gondolatait, érzéseit. Cukorbetegek és nem cukorbetegek, családtagok, kicsik és nagyok megoszthatják élményeiket, érzéseiket, mindazt, ami szóval kifejezhető - és főleg ami szavakkal nem elmondható.

Nézegessétek a galériát, túlzás nélkül egészen fantasztikus ötletek is vannak, részemről az ujjbegyszúró-lándzsákból kialakított kéz viszi a pálmát, de a Dali áthallás sem semmi! És ha sietsz, még Te is benne lehetsz!

Tovább>>
ddiabetesartday600px.jpg

A történet...
Az ötlet Lee Ann Hill cukorbeteg bloggertől származik, aki művészetterapeuta és 1978 óta 1-es típusú cukorbeteg. Lee Ann célja a programmal, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegségre és a diabétesz okozta pszichés nehézségekre, problémákra, a pozitív megküzdési módokra, azok lehetőségeire. Egyben arra biztatja a cukorbetegeket és környezetüket, hogy a művészet eszköztárával kezdjenek kommunikálni, "kibeszélni" magukból mindazt, ami esetleg szavakkal nem, vagy csak nehezen mondható el.

Te is részese lehetsz!
A részvétel egyszerű! Készíts valamilyen tárgyat, műalkotást, installációt, amiben valamilyen módon szerepel a cukorbetegség és/vagy megjelennek benne a cukorbeteg hétköznapjaid. Felhasználhatsz bármit, amit szeretnél, nincsenek szabályok! Majd fotózd le és töltsd föl! A fotókat természetesen a nagy nyilvánosságra kerülés előtt azért átnézik, így kis türelmet kérnek a szervezők, amíg a feltöltött alkotás meg is jelenik a képek közt.

És ha lemaradtál?
A következő Diabetes Art Day: 2013 február 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr994799586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása