Mákpöttyös túrótorta meggy-málna réteggel

2014. december 24. - kiskatka

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny döntős receptjei között volt Vargáné Nagy Szilvia Mákpöttyös túrótorta meggy-málna réteggel alkotása.

makpottyos_turotorta_meggy-malna_reteggel.jpg

A Háziversenyt azért hirdettük meg idén is újra, hogy megtaláljuk a legfinomabb otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül, egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető, de mindenki számára jó választást jelent alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt. A versenyre érkezett receptekből a zsűri tízet választott ki, amelyet "élőben" kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak az Academy Golf Budapest golfklubban. A zsűrizésről nézegessetek fotókat ITT.

A Mákvirág torta 16 szeletes, egy szeletre 112 kcal és 11,8 g szénhidrát értékekkel érdemes számolni (MDOSZ dietetikusai által számolt érték). Az értékek függnek a használt konkrét alapanyagoktól, ezért kérünk Titeket, mindig számoljatok utána a saját megsütött süteményetek konkrét számainak.

A Mákpöttyös túrótorta meggy-málna réteggel receptje

Hozzávalók:3_14.jpg

Piskóta
2 M-es méretű tojás
2 dkg Graham liszt
2 dkg nyílgyökérliszt
2 dkg xilit
¼ tk sütőpor

Túrókrém
50 dkg zsírszegény túrókrém (Coop)
2 dl cukrozatlan tejszín (20%)
2 dkg mák
7 dkg xilit
20 g zselatin

Gyümölcsös réteg
25 dkg meggy
15 dkg málna
2 dkg xilit
1 púpozott tk céklapor
2 púpozott ek útifű maghéj

Torta bevonásához:
6 g színtelen zselatin
125 ml víz

Torta díszítéséhez:
egész mákszemek
pár szem meggy és málna

Elkészítés
A piskótát sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformában 180 fokon 10 perc alatt elkészítjük.
A gyümölcsöt összeturmixoljuk, majd elkeverjük a xilittel, a céklaporral és az útifű maghéjjal.
A túrót elkeverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és a felfőzött zselatint.
A piskótára visszahelyezzük a tortakeretet, először a túrókrémmel kenjük meg, majd vékonyan a gyümölcszselével.
A maradék túrókrémbe belekeverjük az egész szemes mákot, amelyet előzőleg pár óráig áztattunk és megszárítottunk.
A maradék gyümölcszselét a tortára simítjuk.
A torta tetejét bevonjuk átlátszó tortazselatinnal és megszórjuk egész mákszemekkel, néhány szem meggyel és málnával díszítjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr926967839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.