Szilvás–sült túrótorta

2014. december 08. - kiskatka

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny döntős receptjei közül Marjai Bea Szilvás-sült túrótortája következik.

clipboard01.jpg

A Háziversenyt azért hirdettük meg idén is újra, hogy megtaláljuk a legfinomabb otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül, egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető, de mindenki számára jó választást jelent alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt. A versenyre érkezett receptekből a zsűri tízet választott ki, amelyet "élőben" kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak az Academy Golf Budapest golfklubban. A zsűrizésről nézegessetek fotókat ITT.

A szilvás-sült túrótorta 16 szeletes, egy szeletre 245 kcal és 8,8 g szénhidrát értékekkel érdemes számolni (MDOSZ dietetikusai által számolt érték). Az értékek függnek a használt konkrét alapanyagoktól, ezért kérünk Titeket, mindig számoljatok utána a saját megsütött süteményetek konkrét számainak.

Szilvás-sült túrótorta receptje

Hozzávalók:

2_15.jpgTészta:

  • 250 g mandulaliszt
  • 100 g zabpehely
  • 50 g por állagú eritrit
  • 4 g fahéj
  • 100 g vaj
  • 1 tojás fehérje

Töltelék

  • 360 g túró
  • 330 g natúr joghurt
  • 250 g por állagú eritrit
  • 1 nagy (bio) citrom héja
  • 2 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 40 g darált zabpehely
  • 6-7 szem kimagozott szilva

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt 180 °C fokra előmelegítem. A mandulalisztet, zabpelyhet az eritrittel és fahéjjal összekeverem. Hozzáadom a vajat és a tojásfehérjét, majd homogén masszává gyúrom. Háztartási fóliába csomagolom és pihenni a hűtőbe teszem (kb. 1 órára).

Közben elkészítem a tölteléket. A túrót, joghurtot és az eritrit egy kis részét a tojások sárgájával és darált zabpehellyel, bot-mixer segítségével összedolgozom. A tojás fehérjét a megmaradó eritrittel, kemény habbá verem. Az elkészült habot a túrós masszába forgatom.

A tortaformát sütőpapírral kibélelem, majd ha letelt a pihenési idő, akkor a tészta 2/3-át a formába reszelem. A túrós masszát a tészta alapra ráöntöm, majd ezt követően beledobálom a kockára vágott szilvákat. A maradék tésztát az összeállt krém tetejére reszelem és az egészet a sütőbe helyezem. Várható sütési idő: 1 óra.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr396967497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.