Cukkerberg

Láthatatlan kiállítás a Világnapon

2014. november 11. - kiskatka

A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. A kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed.

1_54.jpg

A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.

A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

Az Egy Csepp Világnap alkalmával az érdeklődők kipróbálhatják, hogy hogyan igazodnak el bekötött szemmel, egy fehér bot segítségével egy labirintusban, megismerhetik a Braille írás rejtelmeit, illetve kipróbálhatják, hogy hogyan boldogulnak ismert logikai játékokkal bekötött szemmel.

Ami lesz a Világnapon: 

- "Botorkáló", melyben bekötött szemmel lehet kipróbálni a fehér botos közlekedést
- braille írógép
- logikai, ügyességi asztali játékok (bekötött szemmel)

Gyertek, várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr746887137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása