Cukkerberg

1%

2014. május 05. - kiskatka

Légy szí' gondoljatok Ránk az 1%-os papírkánál és segítsétek munkánkat a felajánlással! Köszönjük! 

Clipboard01_17.jpg

Adónk 1 százalékát 2014-ben is fölajánlhatjuk egy általunk választott szervezetnek, mint 1997 óta mindig. Az 1 százalékunkkal támogathatunk valamilyen civil szervezetet, ezen felül újabb egy százalékot ajánlhatunk föl valamilyen egyháznak.

Az adó 1+1%-ról szóló nyilatkozatokat papíron és elektronikus úton is be lehet nyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Határidő szempontjából ugyanazt kell figyelembe venni, mint az adóbevallások esetében, május 20-ig kell nyilatkoznunk a felajánlásról. Ne feledjük, hogy nem ez a napon kell postázni a nyilatkozatot, hanem eddig kell beérkeznie a NAV-hoz.

Az 1 százalék fölajánlásának vannak tartalmi és formai követelményei, amikre oda kell figyelni, ha azt akarjuk, hogy a felajánlásunk érvényes legyen.

Papíralapú adóbevallás esetén az adóbevallásunk D lapján (EGYSZA nyomtatvány) lehet nyilatkozni arról, hogy kinek szeretnénk adni az 1+1 százalékunkat. Nem kötelező azonban ezen a lapon nyilatkozni erről, meg lehet tenni külön papíron is, de ebben az esetben is figyelni kell arra, hogy betartsuk a szabályokat.

Például a mi külön nyomtatványunkat letöltheted ITT.

A nyomtatványt eljuttathatjuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére az adóbevallás részeként, de akár önállóan is, az azonban fontos, hogy a határidőre figyeljünk oda: május 20-ig kell beérkeznie a NAV-hoz!

Ha munkáltatói adómegállapítást kértünk, vagyis a munkáltatónk készíti el az adóbevallásunkat, akkor is van lehetőségünk az 1 százalék fölajánlására. Munkáltatónk részére egy zárt, fehér borítékban kell odaadni a nyilatkozatot. A borítékon szerepelnie kell az aláírásunknak úgy, hogy az a ragasztáson átlógjon. Szükség van továbbá az adóazonosító jelünkre, valamint ne feledjük, hogy a munkáltatónak május 10-ig kell a borítékot leadni.

Az 1+1 százalékot nem kötelező felajánlani, de érdemes, mert sok szervezetnek, így nekünk is, fontos segítség. Jó, ha tudjuk, hogy ezzel nem a saját zsebünkből vesszük ki a pénzt, ugyanis ha nem egy általunk választott szervezethez megy az adott összeg, az államkincstárat támogatjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr476118944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása