Cukkerberg

"Nincs határ, csak akarat és hit!"

2014. április 01. - kiskatka

A csallóközkürti Hodossy Péter 4 éves korától cukorbeteg és hetvenkilencszeres maratonista. Hoppá.

hodossy.jpg

A Szlovákiában élő Hodossy Péter 1982 óta, 4 éves korától 1-es típusú cukorbeteg. Elmondása szerint azért sportol, mert a sport jó közérzetet ad, vidámnak, boldognak érezheti magát - ez tökre igaz! 

Péter futókalandjai Magyarországon kezdődtek 1999-ben, a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnal. Gyerekkorában biciklizett, majd csak jóval ezután kezdett futni rövidebb távokat, végül egy barátjával rákaptak az egyre hosszabb távokra és a versenyekre.

Péter élete első maratonját New Yorkban futotta 2003-ban, innentől azonban folyamatosan járta a világ nagy maratonjait. Hét év alatt volt többek között a londoni, a torontói, a chicagói és a moszkvai maratonon, futott Honolulun és Kassán, Berlinben és Győrben, Las Vegasban és Budapesten.

Kapaszkodjatok meg: mára hetvenkilenc alkalommal teljesítette a 42,1 km-es maratoni távot a világ 19 különböző országában. 79 x 42 195m = 3 333 405 m. 3 333 km összesen, csak a maratoni versenyeken!

"Ha nem lettem volna cukorbeteg, akkor ilyen sokat nem is értem volna el" – mondja Péter, aki könyvet is írt életútjáról. „Nincs határ, csak akarat és hit!” – teszi hozzá és üzeni nekünk, cukorbetegeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr995889325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása