Cukkerberg

A túlsúly aranyat ér

2013. szeptember 09. - kiskatka

Mármint Dubajban, és csak a már ledobott túlsúly. Alternatív egészségmegőrző kampány burzsuj országoknak.

la-fg-wn--dubai-diet-for-gold-20130717-001.jpgfotó

Dubaj nem csak olajban nagyon gazdag, de dagadt állampolgárokban is. A népesség fele kövér vagy túlsúlyos, és ezzel párhuzamosan ijesztő tendenciával terjed a cukorbetegség, meg az összes többi egészségügyi probléma, ami a túlsúllyal együtt jár. 

Ezért a vezetőség úgy döntött, ami nem megy szép szóval, majd megy arannyal, és meghirdették a Your Weight In Gold programot. A kampányban résztvevők minden fél kiló fogyás után 1 gramm aranyat kapnak, aki pedig az 5 hetes időszak végére a legtöbb súlyt dobja le, 1 millió forint értékű aranyérméhez jut.

Minimum 2 kg-ot kell leadni, de hogy még izgalmasabb legyen, felső határ nincsen. A lelkes fogyni vágyók motiválására összesen 27 000 dollár értékű (kb. 6 millió forint) színarany érmét áldoz a Dubai Gold and Jewellery Group és a Dubai Multi Commodities Centre, a program két szponzora.

A fogyókúrára július 19-től lehetett jelentkezni, a végső mázsálásra augusztus 16-án került sor. Több száz résztvevő közül a nyertes kicsivel több, mint 22 kg-ot fogyott le a program 5 hete alatt.

Rövid idő alatt, kampányszerű fogyás, mindezt pénzért, direkt a Ramadan idején, amikor egyébként is böjt van - tényleg jó ez a megközelítés? Dubajban ez aprópénz, de nálunk - teoretikusan - beválna egy ilyen program? És ha igen, mert pénzért mindent? Vagy még pénzért sem...? Mennyivel kecsegtetőbb ajánlat az aranyérme az egészségnél?

Mindenesetre a DK Team-nek átengedem az örömöt, hogy a csoportosan leadott 638kg túlsúlyt aranyra gondolatban átváltsa. Aztán talán megírják, megérte-e arany nélkül is életmódot váltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr1005503309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása