Cukkerberg

Betegség-e a cukorbetegség?

2012. szeptember 06. - kiskatka

Segítség pedagógusoknak - 1. rész

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség szerint a cukorbetegség (diabetes mellitus) feltételekhez kötött egészség. Vagyis abban az értelemben nem betegség, hogy egy jó egyensúlyban tartott diabos gyermek semmiben nem különbözik nem cukorbeteg társaitól: ugyanúgy nő, fejlődik, tanul, mozog, rosszalkodik és manapság már a hosszú távú életkilátásai sem rosszabbak, sőt! Egészségük feltétele ugyanakkor az egész életen át fenntartott megfelelő vércukoranyagcsere, mely korlátokkal jár és odafigyelést igényel.

handstandboy.jpg

fotó

Tovább

Ovi- és iskolasztori Csabától

Csaba kislánya 5 éve cukorbeteg és most kezdte az iskolát. Mind az ovis évekről, mind pedig az iskolakezdésről csak jókat tudnak írni! Nagyon köszönjük a pedagógusoknak a nyitottságot, a rugalmasságot és a plusz figyelmet, Csabának pedig hogy megosztotta velünk történetüket!

Írjatok bátran további történeteket: kata.kiss@egycseppfigyelem.hu!

girl-smiling-paint.jpg

a fotó csak illusztráció

Tovább

Ovisztori Anitától

Cukorbeteg gyermekek a bölcsiben, oviban, iskolában - ebben a témában hívtunk Titeket párbeszédre. Anita írja a Facebook-on:

"Sziasztok! Kisfiam nem egész 4 éve cukorbeteg, fél éve van pumpánk. Most ovit váltottunk, mert van kistesó és nagyon sok volt az utazás. Ma volt az első nap, hát nem vagyok elégedett. Felvettek négy órában egy ember, mert kell cukrot mérni, bólust adni majd. De 8:45 előtt nem vihetem a gyereket. Akkor ma közölték,hogy cukormérés nem lehet a többi gyerek előtt, mert stressz éri őket?! Komolyan mi ez? :O Pont a gyerekek azok akik ezt elfogadják. A másik oviban minden jól ment, csak lenne olyan messze... Majd gondolom pisilni is külön kell menni, nehogy meglássák a kanült! Szánalmas, ami itt megy, és dühítőek érzem!"

vackor.jpg

süti beállítások módosítása