Cukkerberg

Csalafinta joghurtos citromfagyi a'la Anna

2012. július 08. - kiskatka

Emlékeztek még a csalafinta citromkrémes citrus muffin receptre? Tudjátok, amelyikben cukkiniből készült a citromkrém. Brééking: íme a fagyiváltozat Annától, rekordmeleg időjáráshoz!

cf2.jpg

Tovább

Lehet jól is csinálni

Mondtuk már, hogy hiszünk a szép designban, amikor egy egészségügyi, sőt, társadalmi-egészségügyi problémáról van szó? ;) A http://cureapparelco.com/ az egyik leghaladóbb csapat, amikor a cukorbetegségről és a figyelemfelhívásról van  szó. Miért is kellene infografikákkal, betegségízű prospektusokkal operálni, ha egy-egy ilyen cuccal tökéletesen átvihető az üzenet (pláne, amikor sajnos egyre több a fiatal érintett). Szép.

cure_drop.jpg

Ábi megint nyert egy kupát

Elképesztően büszkék vagyunk Lászlófy Ábira és Levire, az Optitwins Sailing team 10 éves ikreire, akik sorra hozzák el a kupákat a vitorlás versenyekről.

ábi.jpg

Lászlófy Levi és Ábi (fotó: Hargitay Olivér)

Most éppen a Kékpántlika díjat hozta el: ez a Kékszalagot megelőző, utánpótlás korú versenyzők részére rendezett verseny. Ábi az Optimist hajóosztályban, serdülőben - azaz 12 év alattiak mezőnyében - lett első. A testvére, Levi pedig a második, ez sem semmi! Le a kalappal Ábi előtt, akit 1-es típusú cukorbetegsége egyáltalán nem fog vissza!

Ábi egyébként az ősszel megjelenő mesekönyvünk, a Szárnyak és Paták "arca" lesz. A mesekönyv - ami egy igazi MESEkönyv, és nem egy didaktikus történet - egyik szereplője, a főhős kisöccse, Glu cukorbeteg. A könyv szerzője Finy Petra, a kiadó a Kolibri, az illusztrációk pedig Herbszt László grafikus keze alól kerülnek majd ki! Glu olyan lesz kicsit, mint Ábel: vagány, belevaló és elképesztően édes. Nagyon örülünk ennek a projektnek - Ábinak pedig folyamatosan nagyon szurkolunk!

Disney rulez!

A jó öreg Disney megacég egészséges közönséget szeretne, ezért úgy döntött, kitiltja TV- és rádiócsatornáiról, valamint minden online kommunikációs felületeiről azokat a reklámokat, melyek egészségtelen ételekre csábítják a 12 év alattiakat. Végre!

Disneyjp3-popup.jpg

A Mickey Check logó egészséges(ebb) ételeket jelöl 

Tovább

Egészséges lábak nyáron is

A cukorbetegség (a magas vércukorértékek) egyik hosszú távú következménye a lábat érintő problémák: érzéskiesés, csökkent vérkeringés, ezért nem gyógyuló sebek, fekélyek, legsúlyosabb esetben amputáció. Főleg 2-es típusúaknál jelent veszélyt, de sok évtizede diabos 1-es típusúaknál is figyelni kell rá.

A nyár viszont tutira az az időszak, amikor a lábat nem rejthetjük el, hogy megóvjuk (vagy hogy elrejtsük.). Tippek nyárra a DiabUK után szabadon, hogy a cukorbeteg lábak is épségben érjék meg az őszt! 

522162_357048871034155_99293732_n.jpg

a nyári lazulás cukorbetegen is kijár

Tovább

Túlsúlyos vagy? Neveld a nyelved!

Ha van Rajtad egy pici felesleg, simán lehet, hogy ugyanazt az ízélményt egy sokkal magasabb cukortartalmú ételhez kapcsolod, mint vékony testalkatú társad. És hát nem csoda, hogy az ízélmény érdekében önkéntelenül is több kalóriát fogyasztasz...

A legújabb kutatások szerint ugyanis egyedi, hogy ugyanazt az ételt mennyire érezzük édesnek, sósnak, táplálónak, ízérzékelésünk alapvetően befolyásolja a választásainkat, választásaink pedig kihatnak a testsúlyunkra. A Nature legfrissebb számában megjelent összefoglalás szerint az eltérő ízérzékelés nem elhanyagolható oka a túlsúly kialakulásának.

402-food-choices-cartoon.gif

A döntés néha nem könnyű...

Tovább
süti beállítások módosítása