"Csupavas" spenótos-fetás lepénykék

2012. június 06. - katona_évi

Kedvenc Annánktól megint egy fantasztikus recept - ez a Floriol Gasztropárbajon is szerepelt! Köszönjük!

Hozzávalók:

  • 15 dkg réteslap
  • 20 dkg feta sajt
  • 50 dkg mirelit spenót
  • 1 maréknyi petrezselyem apróra vágva
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 0.5 dl olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás

Az olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot. Pár percig hagyjuk rotyogni, aztán félretesszük hűlni. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük az elhabart tojást, az elmorzsolt feta sajtot, a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. (A legjobb,ha frissen reszeljük bele).

Az olajjal kikenünk egy kisebb tepsit. (Én a képen látható kb. 25*25-ös tálat szoktam használni). A réteslapok felét egyesével beletesszük úgy, hogy minden lapot megkenünk olajjal. A tésztán szétterítjük a tölteléket, majd a réteslapok másik felével befedjük. (minden lapot megkenünk olajjal!) A tetejét 4 részre vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Igazi nyáridéző, mediterrán étel. Ráadásul szuper egészséges! Jó étvágyat!

Egy jó tanács: ha réteslappal dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy felhasználásig nedves konyharuhával takarjuk le őket, különben kiszáradnak és nem tudunk vele dolgozni, mert töredezni fog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr584568365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.