Joghurtos csirke sajtos krumplival

2012. március 13. - katona_évi

Ha nem tudod, mit főzz estére, itt egy tipp! Hortobágyi Anna, köszönjük (megint)! :)

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 kg csirkemell
1 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
2 db fokhagyma(gerezd!)
5 dkg sajt(edami vagy trappista)
1 teáskanál sült csirke fűszerkeverék


Elkészítés:

A csirkét felszeleteljük, befűszerezzük, ráöntjük a zúzott fokhagymával elkevert joghurtot, és néhány órára állni hagyjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben héjastul megfőzzük. Ha megfőtt, negyedekre vágjuk és tűzálló tálba tesszük. (Nem kell kikenni).

A tejfölt megsózzuk, ráöntjük a krumplira, megszórjuk a sajttal és forró sütőben megpirítjuk.

A bepácolt csirkét grillsütőn vagy teflonserpenyőben pirosra sütjük.

Friss salátát kínálunk mellé.Cukorbetegeknek ebből kerüljön nagyobb kupac a tányérjára, a krumpliból csak a megengedett szénhidrátmennyiségen belül fogyasszuk!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr574313979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.