Pulyka kebab fetás reteksalátával

2012. február 14. - katona_évi

Ismét egy remek kis recept Hortobágyi Annától! A retek most jó áron kapható!


Hozzávalók:

100 gramm feta sajt
330 gramm tejföl
0,5 kg darált pulyka
1 db zsömle
10 dkg zsemlemorzsa
2 teáskanál szárnyas fűszer
1 db (gerezd) fokhagyma
5 dkg bacon kockákra vágva
50 dkg retek

A retket megmossuk, nagyon apróra vágjuk. A tejfölbe belemorzsoljuk a feta sajtot, belenyomjuk a gerezd fokhagymát, sózzuk, majd összekeverjük a felaprított retekkel és hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A bacon kockákat megpirítjuk, félretesszük hűlni. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszert, a tojást, a beáztatott és kinyomkodott zsömlét, a zsemlemorzsát, végül a pirított bacont és jól összegyúrjuk.

A húsból beáztatott nyársakra hosszúkás fasírtokat formázunk.

A bacon-ből kisült zsírhoz hozzáöntünk egy kis olajat, és a kebabokat megsütjük rajta. (Óvatosan kell forgatni, mert amíg nyers, könnyen szétesik). 

Ha szép pirosra sült, a reteksalátával és steak burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr254105939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.