Ismét egy remek kis recept Hortobágyi Annától! A retek most jó áron kapható!
Hozzávalók:
100 gramm feta sajt
330 gramm tejföl
0,5 kg darált pulyka
1 db zsömle
10 dkg zsemlemorzsa
2 teáskanál szárnyas fűszer
1 db (gerezd) fokhagyma
5 dkg bacon kockákra vágva
50 dkg retek
A retket megmossuk, nagyon apróra vágjuk. A tejfölbe belemorzsoljuk a feta sajtot, belenyomjuk a gerezd fokhagymát, sózzuk, majd összekeverjük a felaprított retekkel és hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A bacon kockákat megpirítjuk, félretesszük hűlni. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszert, a tojást, a beáztatott és kinyomkodott zsömlét, a zsemlemorzsát, végül a pirított bacont és jól összegyúrjuk.
A húsból beáztatott nyársakra hosszúkás fasírtokat formázunk.
A bacon-ből kisült zsírhoz hozzáöntünk egy kis olajat, és a kebabokat megsütjük rajta. (Óvatosan kell forgatni, mert amíg nyers, könnyen szétesik).
Ha szép pirosra sült, a reteksalátával és steak burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!