Diabetikus "Kinder Bueno" torta

2012. február 06. - katona_évi

Hortobágyi Anna szuper receptje, próbáljátok ki! 



Hozzávalók

Tészta:

  • 10 dkg graham liszt
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 2 evőkanál keserű kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor+1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 púpos evőkanál keményítő
  • 3 tojás
     

Töltelék:

  • 500 g túró
  • 2 dl tejszín
  • 100 g tejföl
  • 20 szem édesítő tabletta 0.5 dl langyos vízben feloldva
  • 1 tasak zselatin 0.5 dl langyos vízben feloldva.
  • 1 tasak habfixáló
  • A tetejére:
  • 1 tábla diabetikus csokoládé
  • 0.5 dl olaj
     

Elkészítés:

Robotgéppel addig keverjük a nyírfacukrot a tojásokkal, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Hozzákeverjük az olajat. A száraz anyagokat elvegyítjük egymással,majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
Kikent, lisztezett tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd félretesszük hűlni.
A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt, a fél dl vízben feloldott édesítőt, és az ugyanígy feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük és a krémbe forgatjuk.
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a túrós-tejszínes krémet, és a hűtőbe toljuk.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét kevés olajjal és a torta tetejére öntjük.
Legalább egy órára visszatesszük a hűtőbe.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr824068993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nolyemi · http://irdietam.wordpress.com/ 2012.05.31. 08:54:27

bocs a nagyon kezdő kérdésekért, de nem gyakran sütök főzök, IR-kompatibilisen pedig még ritkábban ;)
A töltelékhez fontos, hogy vízben oldott édesítő legyen? Nem lehet nyírfacukkorral édesíteni azt is (esetleg vízzel higítani az állaga miatt)? Mert mi csak sütéshez használunk édesítőt, nincs itthon "tablettás". Csak ezért vegyek, vagy helyettesíthető por alapúval is? Köszi :)

hortobagyianna 2012.05.31. 15:25:58

@nolyemi: Szia!
Természetesen használhatsz nyírfacukrot is!Már nem emlékszem,hogy amikor ezt sütöttem,akkor a szénhidrát tartalommal spóroltam,vagy épen elfogyott a nyírfacukor és azért döntöttem-e az édesítő tablettánál,mindenesetre bátran cseréld fel nyírfacukorra vagy másra.Nem kell a folyadékot pótolni.Csak azért került bele az a pici víz,mert muszáj volt valamiben feloldani az édesítő tablettát.
Izgatottan várom a fejleményeket,majd írd meg légyszi,hogy sikerült! :-)
Addig is jó sütögetést kívánok:
Hortobágyi Anna

hortobagyianna 2012.05.31. 15:31:06

@nolyemi: Megnéztem,a blogra már úgy került fel,hogy kitérek erre is. (kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.com/search/label/t%C3%BAr%C3%B3)
:-D :-D :-D

nolyemi · http://irdietam.wordpress.com/ 2012.05.31. 17:55:07

@hortobagyianna: köszönöm szépen!
nekem most nyírfacukrom van itthon, mert annyira új vagyok, hogy egészen pár nappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy ekkora különbség van az édesítők között.
Remélem, hétvégén tényleg összeszedem a bátorságom és elkészítem :)

hortobagyianna 2012.06.01. 07:16:54

Nagyon szívesen! :-D Drukkolok,hogy jól sikerüljön és várom a fejleményeket!A nyírfacukor tökéletes választás!
Biztos sikerülni fog,és pár nap múlva már keresed majd az új recepteket :-)))