Cukkerberg

Zimankó és diabétesz

2018. február 28. - szabari.betti
e37b23e4210aae59ba3e91d8376939ff.jpg
Az extrém hideg időjárásra való tekintettel megkérdeztük alapítványunk diabetológusát, Dr. Kis János Tibort, mire érdemes odafigyelnünk ilyenkor nekünk, cukorbetegeknek. Alább olvashatjátok tanácsait:

Tovább

A cukorbeteg felesége

refilling_insulin_pump_reservoir.jpg

A napokban egy gyönyörű, fekete-fehér fotósorozatot találtam a cukorbetegségről, amelynek minden elemével tudtam azonosulni. Egy fotográfusként dolgozó amerikai nő készítette a diabéteszes férjéről, megörökítve a cukorbeteg mindennapokat, a nehezebb pillanatokat, a hipókat, a pumpás életet, tisztázva közben néhány fogalmat, a két cukorbetegség típus közötti különbséget. Blogján leírja érzéseit, aggodalmait, gondolatait a férje diabéteszével kapcsolatban. 

Tovább

Carrera y Caminata por la Diabetes

carrera-diabetes-madrid-2017-descripcion.jpg

Spanyolországban, Madridban 2017 novemberében rendezték meg a 6. Carrera y Caminata Popular por la Diabetes nevű futóversenyt és jótékonysági rendezvényt, melynek célja a figyelemhívás: a betegség rohamos terjedésére, a prevenciós lehetőségekre, és arra, milyen fontos szerepe van a fizikai aktivitásnak 1-es és 2-es típusú diabétesz esetén is. Céljuk azt is megmutatni, hogy a cukorbetegség nem feltétlen jelent korlátokat a testmozgásban, sőt.

Tovább

Miért jó cukorbetegnek lenni?

23658657_1734992989846998_1286921526520070391_n.jpg

Az évek alatt nagyon sokféle attitűddel találkoztam már azt illetően, ki hogyan kezeli a cukorbetegségét. Nyilván valóan mindenki máshogyan éli meg, hiszen ez nem egy önkéntes dolog. Több fázisa van a feldolgozásnak, teljesen érthető, ha olykor szomorúságot érzünk emiatt. Érthető, ha megterhelőnek érezzük, hiszen rengeteg feladattal és kötelességgel jár, olykor lemondással, és nagyon sok kihívással is szembeállít minket, amelyeknél néha úgy érezzük, nem tudjuk megoldani. Érthető, hogy félünk tőle és a jövőtől, hiszen ismerjük a veszélyeit. Érthető, ha betegségnek hívjuk, hiszen AZ, és érthető, ha állapotnak, hiszen az IS. Olykor depressziósak lehetünk miatta, tehetetlennek érezhetjük magunkat és sírhatunk, néha inkább a homokba dugjuk a fejünket, és úgy vagyunk vele, "velünk ez úgysem történhet meg". Sosem állítanám egyikről sem, hogy velem még nem fordult elő. De nagyon fontos, hogy ne süllyedjünk el ezekben a mélypontokban hónapokig, évekig, vagy akár életünk hátralévő részében. Mert az már nem érthető. 

Tovább
süti beállítások módosítása