Cukkerberg

Zimankó és diabétesz

2018. február 28. - szabari.betti
e37b23e4210aae59ba3e91d8376939ff.jpg
Az extrém hideg időjárásra való tekintettel megkérdeztük alapítványunk diabetológusát, Dr. Kis János Tibort, mire érdemes odafigyelnünk ilyenkor nekünk, cukorbetegeknek. Alább olvashatjátok tanácsait:

1, Ne hagyják az inzulint a szabadban, autóban. Ha megfagy, csökkenhet a hatékonysága. Nyáron az inzulin megbuggyanhat a melegben, most a kifagyásra kell gondolni. A penben lévő inzulin vagy a hétvégére magunkkal hozott a pótinzulin a táska mélyén a kocsi csomagtartójában extra hidegben megfagyhat, ezért érdemes hűtőtáskába tenni. Most nem a meleg, hanem a hideg ellen. És persze igaz az is, hogy a táskában lévő, de olajradiátor mellett felejtett inzulin sem fog jól működni... Ha pedig nagy hőmérsékletingásnak tesszük ki az ampullákat (akár pumpa, akár pen), nézzük meg a buborékokat, mert tuti lesznek. 
mystery-of-cold-weather-and-diabetes-2.jpg
2, Egyes vércukormérő gépek, ha hidegek nem jól működnek, meg kell várni, amíg felmelegednek. 
3, Azoknak akiknek a keringése rosszabb, fagyásos sérülésre hajlamosabbak.
4, Csúszós úton könnyebben elesnek azok, akiknek neuropathiája van.
5, Mindig legyen náluk cukormentes víz, valamennyi CH (pl. szőlőcukor, cukros üdítő), hátha elakadás történik. (emlékezz: pár éve Márc. 15.)
A fentieken túl érdemes megemlíteni, hogy a berepedezett, száraz bőr, különösen a lábakon, problémát jelenthet a cukorbetegek számára, hiszen ezek a repedések utat engedhetnek a kórokozók számára, sebek, akár fekélyek keletkezhetnek. Ezért különösen ebben a hidegben oda ügyelnünk kell bőrünk megfelelő hidratáltságára, hogy ezeket a problémákat elkerüljük. 

1000x550_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr9713706048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása