Cukkerberg

Carrera y Caminata por la Diabetes

2018. február 20. - szabari.betti

carrera-diabetes-madrid-2017-descripcion.jpg

Spanyolországban, Madridban 2017 novemberében rendezték meg a 6. Carrera y Caminata Popular por la Diabetes nevű futóversenyt és jótékonysági rendezvényt, melynek célja a figyelemhívás: a betegség rohamos terjedésére, a prevenciós lehetőségekre, és arra, milyen fontos szerepe van a fizikai aktivitásnak 1-es és 2-es típusú diabétesz esetén is. Céljuk azt is megmutatni, hogy a cukorbetegség nem feltétlen jelent korlátokat a testmozgásban, sőt.

26806300709_25fe90223b_o.jpg

A versenyen több távon is lehetett indulni (10, 5 és 2 km), ezen kívül családi séták is voltak. A nevezési díjakból származó összeget a La Asociación de Diabéticos de Madrid és a Fundación para la Diabetes alapítványok aktuális projektjeire fordítják.

A Diabetes Association Madrid bemutatta az új technológiákat, melyekkel jelenleg foglalkoznak: inzulinpumpa, glükózmonitorozó rendszerek, szenzorok, új fajta inzulinok, alkalmazások, kapszulázott sejtek, mesterséges hasnyálmirigy és más újdonságok. Számos alapítvány, cég és szervezet képviseltette magát (pl. Novo Nordisk), egész nap lehetőség volt ingyenes vércukormérésre, szemészeti és lábvizsgálatra, masszázsra, tanácsadásra és különböző programokon való részvételre.

38560926412_0115151ac2_o.jpg

Ezzel egy napon szervezték meg az Expo Diabetes-t is, amely a legnagyobb cukorbeteg "vásár" Spanyolországban. Ez egyaránt szól az érintetteknek, és azoknak, akik csak szeretnék többet megtudni a cukorbetegségről. 

24709796358_78bd6c6a62_o.jpg

http://www.mueveteporladiabetes.org

Jó lenne egy ilyen Budapesten is...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr7513685258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása