Cukkerberg

Salátamánia a Kiskalász zenekartól

2016. november 05. - kiskatka

Az Egy Csepp Világnapon a gyermekekre is gondolunk, rengeteg programmal és színpadi fellépővel várjuk még a legkisebbeket is. A délelőtt egyik egészen biztosan kedvelt programja lesz a Kiskalász zenekar koncertje, a Salátamánia. Köszönjük az Eisberg támogatását!

kiskalasz-saliko_zo_s.jpeg

Tovább

Barátok közt a színpadon

Fogadjátok sok szeretettel a Barátok közt sztárjait, Mezei Lédát, Csórics Balázst és Solti Ádámot, azaz Natasát, Rudit és Ádámot. Barátok közt rajongó vagy? A Világnapon lehetőséged lesz autogrammot vagy akár közös fotót kérni kedvenceiddel.

befunky_collage.jpg

A Barátok közt színészei hűséges visszatérő vendégei az Egy Csepp Világnapnak és rendszeresen támogatják a cukorbetegség ügyét. Azt is elárulják, miért.

Mezei Léda

"A családomban apai ágon fordul elő a cukorbetegség, így az évek során megtanultam, hogy ügyelni kell arra, hogy a családtagjaim mit, mikor fogyasztanak és mennyit mozognak. Azt tapasztaltam, hogy kellő figyelemmel kezelhető ez a betegség, de a hangsúly mindenképpen a kellő figyelmen van."

Csórics Balázs

"A családomban nem fordul elő a diabetes, és az éves orvosi vizsgálaton is mindig rendben találják az értékeimet. Arra törekszem, hogy egészségesen étkezzem, és amikor csak tehetem, sportoljak, mert hiszem, hogy az egészség rendkívül fontos."

Solti Ádám

"Sajnos a családomban volt olyan, akit cukorbetegség miatt veszítettünk el. Az emberek sokszor nem is gondolják, hogy ez a betegség mennyire súlyossá válhat, így arra bíztatok mindenkit, hogy rendszeresen ellenőriztesse az értékeit, előzze meg a bajt, és ha már kialakult a betegség, akkor pedig tartsa be az utasításokat."

Ez ütős lesz! Talamba a Világnapon

Biztosan Nektek is ismerős az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes. Az RTL Klub Hungary’s Got Talent című műsorában különleges zenei produkciókkal álltak színpadra hétről hétre. A csapat elfogadta meghívásunkat az Egy Csepp Világnapra, így büszkén mutatjuk be a Talamba Ütőegyüttest színpadi fellépőink között. 

talamba_1.jpg

A világ legjobb ütőegyüttesei között számon tartott Talamba már több mint 2000 koncertet adott fennállása elmúlt 17 évében. Közel 500(!) ütőhangszeren játszanak. Az együttes egyik tagja, V. Nagy Tamás alias Kopasz 1-es típusú cukorbeteg. Érintettségével kapcsolatban az alábbiakat mondta:

Tovább

Tartsd kézben a diabéteszt! - WDD2016

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség évtizedekkel ezelőtt nevezte ki a novembert a cukorbetegség hónapjának, egészen pontosan a figyelemfelhívás hónapjának. Minden évben külön kiemelt témát is megfogalmaz a szervezet. Idén a 2-es típusú cukorbetegség korai felismerése mellett fókuszban a látás, azaz a szem egészsége.

wdd_fb_cover_en_1.jpg

Az idei szlogen egészen pontosan: "Eyes on diabetes". Valami olyasmit jelent, hogy "Tartsd kézben a diabéteszt", de szójáték is van benne, így egyszerre fókuszba hozza a szemet, a szem egészségét is. A DiabFórumon "Nézz szembe a diabétesszel!" szlogen szerepel. Ezt nem gondolom tartalomban tökéletesen megfelelő fordításnak, de ez is fontos. Szóljon, aki tud jobb fordítást.

Tovább
süti beállítások módosítása