Cukkerberg

Idén két hetes a Cseppont Patikahetek program!

2016. április 10. - kiskatka

Idén először két héten keresztül, május 17-31. között keressétek a kedvezményes mérőeszközöket és egészségügyi méréseket országszerte a Cseppont Patikákban!

ecsf_patikahet_2016tavasz_fb-cover_2016_04_04.jpg
A tavaszi megújulás jegyében, immár hagyományosan idén is lesz Cseppont Patikahét, sőt, idén már Cseppont Patikahetek! Május 17-31. között, azaz két héten át a programban résztvevő mintegy 500 Cseppont Patikában bárki ellenőrizheti jelképes összegért vércukorszintjét, sok helyen vérnyomását és koleszterinszintjét is pár perc alatt.

Tovább

Világnap - stratégia nélkül

A WHO a cukorbetegség elleni küzdelmet tűzte zászlóra ebben az évben. Bár a szakma öt éve elkészült vele, Magyarországnak nincs hivatalosan elfogadott Nemzeti Diabétesz Stratégiája - írja a Medical Online.

4_2.png

Nemzeti Diabétesz Stratégia

Újra átadták az egészségügyért felelős államtitkárságnak azt a 2011-ben készült Nemzeti Diabétesz Stratégiát, amely dr. Hidvégi Tibor, a Magyar Diabetes Társaság (MDT) főtitkára szerint valamennyi ún. „nem fertőző” kórképek (non-communicable diseases, NCD) kialakulásának megelőzésében iránymutató lehetne, ugyanakkor a stratégia egyelőre nem kapott politikai támogatást. Mindez azon a csütörtöki sajtótájékoztatón derült ki, amelyet az Egészségügyi Világnap alkalmából tartottak az egészségügyért felelős államtitkárságon.

Tovább

Légy a hétköznapok szuperhőse!

Április 7-e a World Health Organization (WHO) által kezdeményezett Egészségügyi Világnap, melynek fókuszában idén a cukorbetegség áll. A kampány üzenetei egyszerűek: étkezz egészségesen, mozogj, járj szűrésre és kövesd az orvosi utasításokat, hogy megelőzd a diabétesz kialakulását vagy annak szövődményeit. Azaz legyél a hétköznapok szuperhőse!  

3_29.jpg

Tovább

Kocsmából teltházas edzőterem

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere egészen elképesztő módszerrel veszi rá a falu 220 fős lakosságát az egészséges életmódra. A kocsmát edzőteremmé alakíttatta, és minden leadott kiló után kétezer forintot fizet azoknak, akik hajlandók életmódot váltani.

1_100.jpg

A versenybe összesen huszonegyen neveztek be, így a konditeremben kedden és csütörtökön, a két edzésnapon mindig sokan vannak. Az a feladatuk, hogy hat hónap alatt minél többet fogyjanak, leadott kilónként ugyanis kétezer forintot kapnak a polgármestertől. Egy túlsúlyos, ám kitartó ember egész szép összeget tud összeedzeni magának fél év alatt.

Tovább
süti beállítások módosítása