Az egreses, meg a ribizlihabos

2016. július 28. - kiskatka

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2012-ben indítottuk útjára, így jövő héten immár ötödik alkalommal hirdetünk győztest! Emlékeztek még az első évek nyerteseire, az Almatorta egressel kreációra, meg a Ribizlihabos almás rétegesre...?

kep1.png

Almatorta egressel, Zila László nyertes süteménye a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, 2012-ben

Tovább

Meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös lesz a győztes...?

Kiválasztotta a zsűri az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét! A nyertesre augusztus elején, az Országházban tartott sajtótájékoztatón derül fény, de addig is annyit elárulhatunk: taroltak a piros gyümölcsös torták, így az idei nyertes meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös sütemény lesz!

6_6.jpg

Tortakavalkád az első fordulóban

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny első fordulóját Lajosmizsén, a hagyományos Cukrász Juniálison tartottuk meg. Immáron ötödik alkalommal nevezhettek a cukrászok hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortáikkal, melyek az egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készültek.

Tovább

A britek cukorbeteg miniszterelnöke: Theresa May

Már fiatal korától kezdve a vezetésre készült Theresa May, aki a britek második női miniszterelnökeként váltja David Cameront. Ő fog alkudozni az EU-val, és vezényli le a brexitet. Nem utolsó sorban pedig 1-es típusú cukorbeteg.

3_34.jpg

Szerdától lesz kivel tárgyalnia az EU-nak az Egyesült Királyság válásáról: hivatalba lép az új brit miniszterelnök, Theresa May, aki a második női kormányfő Margaret Thatcher után. David Cameron a kilépésről döntő népszavazás másnapján lemondott, és sokáig úgy tűnt, hogy csak szeptember elején választják meg az utódját. A jelöltek azonban egymás után ejtették ki magukat a versenyből, és hétfőre csak az egyébként is legnépszerűbb belügyminiszter maradt talpon. Cameron aznap bejelentette, hogy szerdán még utoljára bemegy a parlamentbe, aztán átadja a stafétát Theresa May-nek.

Tovább