Házifagyik hozzáadott cukor nélkül

2016. június 25. - kiskatka

Beindult a nyár, a házifagyik szezonja! A Nosalty oldalon találtam pár hozzáadott cukor nélküli receptet. Tudjátok, ezek nem szénhidrátmentesek és kalória is van bennük, de legalább nem a bolt cukorbombák.

Ha Neked is van tuti recepted hozzáadott cukor nélküli hűsítő finomságra, küldd el nekem, megosztom!

malna-fagylalt-evinenitol.jpg

Tovább

Mit keres egy kutya az iskolai évkönyvben...?

Nem gyakran fordul elő, hogy az iskolai évkönyv fotóján a diák pórázt tartson a szájában. Kivéve, ha segítő kutyaként gazdája oldalán kijárta az iskolát, a tablófotós meg laza.

635999371775022793-screen-shot-2016-05-27-at-9_12_40-am_2533307_ver1_0.jpg

15 éves Harry Huls cukorbeteg fiú segítő kutyája, Taffy

Iskolai évkönyvek, amiket úgy utálunk kamaszként, majd megszeretünk később, a nosztalgikus, önmagunkon röhögős osztálytalálkozókon. Minden évkönyvben van néhány szemet szúró fotó, de egy egészen biztosan mindenkinek feltűnik majd a Northern Guilford iskola évkönyvében: a 15 éves Harry Huls cukorbeteg fiú segítő kutyája, Taffy.

Tovább

Újabb sikeres BioHub beültetés

Sikeresen megismételték a tavaly augusztusi, BioHub fejlesztés részeként végrehajtott bétasejt beültetést Európában is – számol be hírportálján a Diabetes Research Institute.

1_2.jpeg

41 éves, 30 éve 1-es típusú cukorbeteg férfi az első páciens Európában, aki sikeresen átesett a DRI által fejlesztett innovatív bétasejt beültetésen és jelenleg nem igényel külső inzulinadagolást a vércukorszintje szabályozásához.

Tovább

Cukorbetegen repülni

Pár hete belecsaptam a nagybetűs multilétbe és csatlakoztam a gurulóbőröndös repülő cirkusz fellépőinek népes táborához. Inzulinpumpával a derekamon.

1_107.jpg

Ha inzulinpumpád van, csupán pár napos utazáshoz is simán meg tudod tölteni a fél bőröndöt a szükséges szerelékekkel és pótcuccokkal. Mindig van nálam pótkanül, póttartály, pótpumpa, pótinzulin, a pótszerelékek pótszerelékei, elemek, pótelemek, a táskában szőlőcukor (minimum), vércukormérő, plusz tesztcsíkok, a derekamon pedig inzulinpumpa, azaz egy kicsi elektromos készülék vezetékkel, drótokkal és folyadékkal.

Nem éppen ideális összeállítás egy reptéri szigorú biztonsági ellenőrzéshez.

Tovább