Cukkerberg

Vérnyomásmérés a Cseppont Patikákban

2016. november 11. - kiskatka

November 14-27. között a Cseppont Patika logóval megjelölt mintegy 500 gyógyszertárban a patikus segítségével jelképes összegért megméretheted a vérnyomásodat, plusz tájékoztatást kaphatsz a mért értékről, a cukorbetegségről és a metabolikus szindrómáról, illetve azok veszélyeiről.

thumbnail_1.jpg

Magas vérnyomásról beszélünk, ha valakinek az orvosnál 140/90-nél
vagy otthoni mérés esetén 135/85 érték magasabb a vérnyomása.

A Magyar Hypertónia Társaság felmérése szerint minden negyedik felnőttnek magas a vérnyomása Magyarországon. A tévhittel ellentétben nem az idősebb korosztály betegsége, a fiatalok között is egyre gyakoribb ez a jelenség (hypertónia=magas vérnyomás).

Nevezhetjük betegségnek, hátha akkor komolyabban vesszük. Sokan nem tudnak róla, mások pedig hiába tudják, nem vesznek tudomást róla. Pedig a hypertonia súlyos, akár életveszélyes szövődményekkel járhat, mint például az agyvérzés vagy az infarktus.

Az érintettek egy része azért nem tud betegségéről, mert nincsenek különösebb tünetei, az orvosok szerint amikor már „gyanújelei” vannak, mint a szédülés, vagy a fejfájás, akkor már a betegség szövődményeket okozott a szervezetben.

Mit tehetsz? 

Mérd meg a vérnyomásod rendszeresen, akár otthon, akár a rendezvényeinken, a napokban pedig legegyszerűbben a Cseppont Patikákban.

Tavasszal és ősszel hirdetjük meg Cseppont Patikahét programunkat, mely során több száz Cseppont Patikában nem csupán az egyébként egész évben igénybe vehető vércukor-, és sok helyen vérnyomás- és koleszterinmérést ejthetitek meg jelképes összegért, de különféle egészségügyi mérőeszközöket, így vérnyomásmérőket is kedvezménnyel vásárolhattok meg.

Mint a vércukor- és a koleszterinszint mérésnél is írtuk, diagnózist csak orvos állíthat fel, és az esetleges kezelésről is csak ő dönthet. Ezért ha a fenti határértéknél magasabbat mérsz, keresd fel háziorvosodat tanácsért.

A magasvérnyomás-betegség nem gyógyítható, de együttműködve kezelőorvosoddal elérhető és fenntartható a normális, vagy éppen optimális vérnyomás (120/80), és így a későbbi szövődmények is elkerülhetők.

Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre. Ezt szeretnénk, ehhez nyújtunk lehetőséget. Éljetek a lehetőséggel és hívjátok fel ismerőseitek, családtagjaitok, barátaitok figyelmét is!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr1011949983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása