Cukkerberg

Vércukormérés a Cseppont Patikákban

2016. november 11. - kiskatka

November 14-27. között a Cseppont Patika logóval megjelölt mintegy 500 gyógyszertárban a patikus segítségével jelképes összegért megméretheted a vércukorszintedet, plusz tájékoztatást kaphatsz a mért vércukorértékről, a cukorbetegségről és annak veszélyeiről.

1_112.jpg

Tavasszal és ősszel hirdetjük meg Cseppont Patikahét programunkat, mely során többszáz Cseppont Patikában nem csupán az egyébként egész évben igénybe vehető vércukor-, és sok helyen vérnyomás- és koleszterinmérést ejthetitek meg jelképes összegért, de különféle egészségügyi mérőeszközöket is kedvezménnyel vásárolhattok meg. 

A kívánatos vércukorszint éhgyomorra 5,5 mmol/l alatt van és
étkezés után 120 perccel sem haladja meg a 7,8 mmol/l értéket.

Fontos megjegyezni, hogy a patikai mérés eredménye kizárólag tájékoztató jellegű adat, aminek célja a figyelemfelkeltés és nem a diagnózis. A kis készülékekkel történő mérésnek nagy előnye ugyanakkor, hogy csupán pár percet vesz igénybe és a méréshez az ujjbegyből származó apró vércsepp elegendő.

Diagnózis kizárólag laboratóriumi méréssel állítható fel, mely javasolt, amennyiben a patikában mért érték emelkedett. A laboratóriumi vérvételre háziorvos vagy diabetológus adhat beutalót.

Ha a mért érték a fenti határértékeket átlépi, keresd fel háziorvosod és menj el vérvételre, akár van cukorbetegségre utaló tüneted, akár nincs!

A regisztrált gyógyszertári esetek között volt olyan, akinél extrém magas, 31,0 mmol/l vércukorértéket mért a patikus. Nem tudott arról, hogy vércukorértéke emelkedett. Laboratóriumi méréssel megállapították a cukorbetegséget, ma már szakorvos gondozza, jó kezekben van, és bízhat abban, hogy a korai felismerés révén elkerüli a fel nem fedezett vagy rosszul kezelt cukorbetegség súlyos érszövődményeit.

Ma Magyarországon legalább 1,5 millió embert érint a cukorbetegség. 700 000 regisztrált cukorbeteg mellett legalább ugyanennyien nem tudnak róla, hogy magasabb a vércukorszintjük a kelleténél.

Azt szeretnénk, ha minél többen fordítanának „egy csepp figyelmet” egészségükre. Vigyázzatok magatokra.

Éljetek a lehetőséggel és hívjátok fel ismerőseitek, családtagjaitok, barátaitok figyelmét is!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr9211949785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása