Cukkerberg

Elindult a háziverseny, nevezzetek október 3-ig!

2016. augusztus 04. - kiskatka

Már lehet nevezni a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre! Kizárólag hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortákat várunk, nevezési határidő: október 3.

haziverseny_nyeremeny_fbpost_504x504_150803_2.pngA háziverseny fődíja egy KENWOOD MultiOne konyhai robotgép. A kép illusztráció

A hobbicukrászoknak, háziasszonyok szóló versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendezi, a Magyarország Cukormentes Tortája program részeként.

A tavalyi slágerízek a citrom, az áfonya, a kávé és a levendula voltak, de végül a Málnás-mandulás álomtorta (Koller-Mihóczy Mária alkotása) nyerte el leginkább a zsűri tetszését. A győztes torta a mandula, a teljeskiőrlésű búzaliszt, a málna, a xilit, a vanília és a mascarpone arányos felhasználásával emelkedett ki a mezőnyből. A nyertes torta 10 g szénhidrátot és 187 kCal-t tartalmaz szeletenként.

A korábbi évek nyertes alkotásai és alkotói: Rozmaringos szilvatorta (2014) Szász Kinga; Édes-nemes csokitorta (2013) Andrássy  Katalin; Máktorta sültszilva mousse-szal (2012) Puszta Laura.

25.jpgTavalyi zsűrizés

A dietetikusok hangsúlyozták, elsősorban azok a torták vannak szoros versenyben, melyek készítői figyelnek arra, hogy az energiaszint összhangban legyen az alacsony szénhidrát tartalommal. 

*****************************************

Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny 2016.
Pályázati felhívás háziasszonyoknak, hobbicukrászoknak

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt lelkes hobbicukrászoknak. A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú torta megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül.

Magyarországon  legalább  másfél  millió  embert  érint  a  diabétesz: számukra  nem javasolt a hozzáadott cukorral készült édességek fogyasztása. A program azonban azoknak  is  szól,  akik  szeretik  a  finomságokat,  de  fontos  számukra,  hogy  amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljenek.

Az ajánlott alapanyagok listája  ITT  olvasható. A  versenyzők  nem használhatnak  finomlisztet,  keményítőt,  hozzáadott  cukrot  (répacukor,  nádcukor, szőlőcukor, gyümölcscukor, méz), mesterséges édesítőszert (kivéve cukoralkoholok (xilit, eritrit, stb.).

A  versenyre  nevezett  sütemények  adalékanyagokat  és  tartósítószereket  sem tartalmazhatnak.

A  listában  felsoroltakon  kívül  egyéb  alapanyagok  is  használhatók,  amelyeknek alkalmasságát az alapítvány dietetikusa dönti el. A nevezés díjtalan, egy pályázó egy tortával nevezhet.

Nevezési határidő: 2016. október 3. hétfő.

A háziverseny fődíja egy KENWOOD MultiOne konyhai robotgép. A különdíjak az  okos  vércukormérők  hazai  fejlesztője  és  gyártója,  a  77  Elektronika  Kft. ajándékcsomagja a legkreatívabb recept megalkotójának; valamint Business Lunch 2 fő részére a Radisson Blu Béke Hotel, Budapest felajánlásából a harmadik helyezettnek.

A versenyre nevezni személyenként 1 recepttel és az elkészített torta fotójával lehet, amelyet a haziverseny@egycseppfigyelem.hu email címre küldhetnek a jelentkezők. Minden nevező írásos visszaigazolást kap receptje beérkezéséről.

A receptet Word dokumentum formátumban kérjük, amelyben le kell írni a felhasznált alapanyagok pontos mennyiségét és megnevezését, valamint a torta elkészítésének folyamatát  is. Az  alapanyagok  megnevezését  pontosan  kérjük  (pl.  tejszín  30% zsírtartalom, kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal, stb.), de nem kell a nevezőknek a sütemény tápértékadatait kiszámolnia.

A  beküldött  receptek  és  fotók  alapján  a  zsűri  kiválaszt  10  tortát,  amelyeket előreláthatóan október közepén mutatnak be készítőik a döntőbizottság előtt. A zsűri ezen  a  néhány órás időtartamú, Budapest belvárosi helyszínre szervezett eseményen választja ki és hirdeti ki a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztesét.

A  háziversenyre  nem  pályázhat  cukrászda,  csak  otthonsütő  hobbicukrászok jelentkezését várjuk. A minél egészségesebb sütemény elkészítése érdekében ezeket alapanyagokat ajánlott használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr208945374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása