Cukkerberg

A Belevalók Ercsin

2016. március 11. - kiskatka

"A cukorbeteg gyermekek számára, diabéteszük miatt, különösen fontos, hogy elutasítás helyett környezetük támogassa és elfogadja őket." - Dr. Karádi Zsuzsa, székesfehérvári gyermekdiabetológus legfontosabb üzenete az oktatáson résztvevőknek.

picmonkey_collage_2.jpg

A Belevalók program tavaszi évadának következő állomásaként Ercsin jártunk tegnap. Nagyon köszönjük Bosnyák Istvánné Erzsinek a szervezést, Dr. Karádi Zsuzsa, székesfehérvári gyermekdiabetológunak és Győri Máté polgármesternek pedig a közreműködést!

A Belevalók oktatási napok egyik célja, hogy a pedagógusokat összekössük a "helyi erőkkel", azaz a körzetes gyermekdiabetológiával és gyerekklubbal (ha van). Az oktatás során betekintést nyújtunk ugyan a diabéteszes hétköznapokba, de rövidke az idő, sok a tudnivaló és nincs két egyforma cukorbeteg gyerek. Minden lelkesedésünkkel és szándékunkkal együtt sem lehet ezért felkészíteni a résztvevőket 3 óra alatt arra, hogy majd ott és akkor, konkrét szituációban pontosan mit kell tenni a küszöbön betoppanó cukorbeteg gyermekkel.

Magyar Diabetológiai Társaság, megállapodásunk szerint, minden Belevalók alkalomra delegálja a körzetes gyermekdiabetológust is. A résztvevők így megismerkedhetnek, kapcsolatot építhetnek ki a helyi szakellátóhely munkatársaival, egy jövőbeli gyümölcsöző együttműködés reményében.

A gyermekdiabetológusok általában pár mondatban szólnak is a jelenlevőkhöz, vázolják a helyi viszonyokat és megosztják legfontosabb gondolataikat, kéréseiket is a diabétesszel élő gyermekekkel kapcsolatban. 

"A cukorbeteg gyermekeknek, diabéteszük miatt, különösen fontos, hogy elutasítás helyett környezetük támogassa és elfogadja őket." - hangsúlyozta Dr. Karádi Zsuzsa, székesfehérvári gyermekdiabetológus a hallgatóságnak.

Mindig repes a szívem, amikor a szakember a szívünkből szól. Ez az egy mondatért már megérte a tegnapi nap. Mi tudjuk csak igazán, mennyire elkél még felnőtteknek is a támogatás a diabéteszes hétköznapokhoz.

Nagyon köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, a résztvevőknek a nyitottságot és a kedvességet! Nézegessetek fotókat ITT, a Belevalók programról ITT olvashattok, ugyanitt szabadon letölthetitek az oktatási anyagot is. Március 29-n Veszprémben folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr328465452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása