Rólunk

2016. január 24. - kiskatka

Helló! Ez itt a Cukkerberg, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványról

1_88.jpgAz Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és annak veszélyeit. Netti 1995 óta cukorbeteg, inzulinnal kezeli magát. Azt vallja, lehet élni egészségesen cukorbetegen is, csak be kell tartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenőrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenőrzésre járni.

Nagyon sok programunk van! Egész évben járjuk az országot és ingyenes egészségügyi szűréseket tartunk, a Patikaprogram keretében fut a gyógyszerészi gondozás, pedagógusokat oktatunk a Belevalók program keretében, minden évben meghirdetjük a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és háziversenyt, novemberben pedig a SYMA csarnokban rendezzük több ezer fős rendezvényünket, az Egy Csepp Világnapot - csak hogy a legfőbbeket említsem.

Programjainkról értesülhettek a honlapunkon, illetve a Facebookon és az Instagramon!

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

1_89.jpgAz egycseppes csapat, az alapítvány 10. születésnapján

Ki írja a blogot?

2_31.jpgEz lennék én, Dr Kiss Kata, alias kiskatka. Biológiából doktoráltam, a kutatásban dolgozom, szakterületem a sejt- és molekuláris biológia.

2011 óta ügyködöm az alapítvány csapatában. Három éves koromtól vagyok 1-es típusú cukorbeteg, jó pár éve inzulinpumpát használok. Diabétesz edukátori papírkám is van. Bátor Táborban, Juvenilis-Diab Help táborokban, családcsoportokban, cukorbeteg rendezvényeken találkozhattál velem itt-ott.

Célom a blogon hiteles, friss, közérdekű és használható információkkal szolgálni mindenkinek, aki cukorbetegséggel él vagy érdekli a téma. Nagyon szeretném továbbá, ha a blog amolyan közösségi felület és találkozási pont is lehetne, ami összeköt bennünket. Ha már egy cipőben járunk, nem igaz?

Nagyon szeretek történeteket, élményeket, véleményeket kirakni a blogra!
Ha Neked is van ilyan, írj nekem levelet!

A bejegyzés trackback címe:

http://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr828308394