Cukkerberg

Diabkuty in da house

2015. április 10. - kiskatka

Bár a húsvéti nyulak kicsit feltartották a postán, végre megérkezett hozzám Diabkuty, hogy a jövő hetet tutterfrankó közös programokkal töltsük meg.

20150410_184355.jpg

Diabkuty gondolata egy cukorbeteg kislány apukájának fejéből pattant ki. Krisztián apaként nagyon szeretné a cukorbetegség elfogadását megkönnyíteni Annának - így született Diabkuty és indult kalandokra vadászni.

"Diabkuty azért jött a világra, hogy ne csak a "betegség " legyen a kapocs a gyerekek között. Neki nem egy gazdája van hanem éppen az, akinél van. Mindenkinél egy hetet tölt el és együtt él a családdal. Iskolába, kirándulni, játszani megy. Reméljük sok mosolygós képet töltenek fel a kisgazdik a Facebook oldalra, amiket mindenki megnézhet.

Mindenki saját maga dönti el, hogy kinek küldi tovább Diabkutyot. Egy feltétel van: a gazdi cukorbeteg legyen."

Diabkutyhoz hasonlóan több plüssállat járja egyébként a diabuniverzumot. Például Pokey maci, valamint két tesója, Sugar és Lancelot. Ők Angliából indultak, hogy sok kis cukorbeteg gyermeket meglátogassanak.

Diabkuty egy hétig lesz nálam. Szombaton irány Bécs, vasárnap lesettenkedjük együtt a félmaratont. Majd jövő héten a tervek szerint meglátogatjuk a munkahelyemen az őssejtes labort, csütörtökön elmegyünk együtt az ELTE-re szervezett Belevalók oktatásra és az egycseppes irodanapra. A hétvégén pedig gyertek a Vivicittára, hogy együtt kocogjunk egy jót a Sportos Cukorbetegekért Egyesület közös futásán, ahol Diabkuty új gazdit választ.

Diabkuty kalandjait a Facebook oldala mellett az Instagramon is követhetitek, a #showmeyourdiabkuty tag-re keressetek rá. Ha pedig szeretnétek vendégül látni egy hétre, csak dobjatok egy üzenetet a Facebook oldalon Krisztiánnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr67357254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása