Cukkerberg

Minden csepp számít

2014. szeptember 27. - kiskatka

A NEXON támogatja az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Belevalók pedagógus továbbképző programját, hogy minél több óvoda és bölcsőde felkészülten fogadhassa a cukorbeteg kicsiket.

3_10.jpg

Antónia, Szegediné Török Tünde, a Kispesti Zöld Ágacska Óvoda óvodavezetője és Mata Gabriella, óvodapedagógus, valamint Tamás Veronika, cukorbeteg gyerkőc édesanyja mesélnek arról, milyenek a cukorbeteg hétköznapok egy közintézményben.

Tovább

Különdíjas: Ribizlis-zsályás túrótorta

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny másik különdíjasa Gerő Eszter nyáridéző süteménye, a Ribizlis-zsályás túrótorta. Eszter nyereménye a versenyt támogató Internetpatika.hu ajándékcsomagja volt.

Alább a recept!

2_11.jpg

Ribizlis zsályás túrótorta

Tovább

Különdíjas: Pekándiós sajttorta

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny egyik különdíjasa Herczegné Knap Daniella különleges süteménye, a Diétás pekándiós sajttorta karamellréteggel. A különdíjat a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND, az egyetlen VALÓBAN MAGYAR vércukormérő család fejlesztője és gyártója ajánlotta fel. 

Alább a recept!

2_10.jpg

Tovább

A győztes: Rozmaringos szilvatorta!

A "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziversenyt idén Szász Kinga nyerte fantasztikus Rozmaringos szilvatorta alkotásával! Szívből gratulálunk!  A győztes nyereménye egy professzionális Kenwood Major Premier robotgép, a Kenwood felajánlásából.

Alább a recept!

2_9.jpg

A Háziversenyt azért hirdettük meg idén is újra, hogy megtaláljuk a legfinomabb otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül, egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető, de mindenki számára jó választást jelent alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt.

Tovább

Bizarr Burger a japánoktól

A japcsik beleuntak a hagyományos hamburgerbe és az ottani Burger King előállította a maga bizarr fekete burgerét. Bambusz-szénnel és tintahal trutyival.

1_43.jpg

A Kuro Diamond és a Kuro Pearl burgerekben nem csak a zsemle, de a sajt és a szósz is koromfekete. A tésztát és a sajtot bambusz-szénnel, míg a szószt tintahal tintával színezték meg.

2_8.jpg

Egyébként mindkét színezék engedélyezett, sőt széles körben használt cucc Japánban.

3_8.jpg

innen

süti beállítások módosítása