Cukkerberg

Menzarendelet: jövő januártól

2014. augusztus 21. - kiskatka

Szeptember helyett jövő év január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyag- és sótartalmát, valamint többek közt előírja a szénhidrátérték és a hozzáadott cukor mennyiségének feltüntetését is.

1_42.jpg

Tovább

Csokis kaland - RECEPT

A Nándori Cukrászda “Csokis kaland”-ja nyerte idén a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt!  Nincs benne hozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ez utóbbi kevesebb mint fele egy hagyományos csokoládétorta értékének. A számítást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készítette, a kész torta elemzését a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.

2_33.jpg

Tovább

De miért a Csokis kaland?

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny idei győztese a “Csokis kaland”, melyet Nándori László, a Nándori Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere és csapata alkotott meg. Augusztus 20-i ünnepségek után a receptet közkívánatra közzétesszük weboldalunkon, ahol az elárusítóhelyek listája is elérhető lesz. De miért ez a torta és egyáltalán mi ez az egész?

csokiskaland_fekvo2.jpg

Csokis kaland

Miért a “Csokis kaland”?

A “Csokis kaland” ízeinek harmóniáját megalapozza a könnyű csokoládéhab, amelyet a magyar meggyből készült öntet savanykás íze finoman ellenpontoz. Ezt az egyensúlyt egészíti ki a piskótarétegben a hazai dió és a mandula utánozhatatlan aromája. A vékony marcipánréteg eleganciát kölcsönöz a tortának. A Nándori Cukrászda kreációja ünnepi édesség, amelyet az egész család együtt, örömmel fogyaszthat. Természetesen ugyanilyen fontos szempont volt, hogy a torta megfelel a verseny alapelveinek – nem tartalmaz fehér lisztet, hozzáadott cukrot, mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert.

Tovább

A "Csokis kaland" az idei nyertes!

Ma hirdették ki az Országházban, hogy a Nándori Cukrászda “Csokis kaland”-ja nyerte idén a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt! Az édességet először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni, majd ezt követően számos cukrászdában lesz elérhető országszerte. Idén a receptet is bárki megtalálhatja majd honlapunkon!

3_24.jpg

"Csokis kaland", a Nándori cukrászda alkotása az idei
"Magyarország Cukormentes Tortája" verseny győztese

Tovább

Iskolakezdés cukorbetegen

A Joslin blog összeszedett néhány hasznos tanácsot az iskolakezdést illetően, ezt gondoltam kicsit tovább. "Egy ideális világban...", néhány pontnál majd talán ezt gondoljátok - akkor viszont írjatok nekem tippeket, tanácsokat, de főleg saját történeteket, tapasztalatokat, hogy együtt összegyűjtsünk minél több hasznos infót. Azt is írjátok meg, mit hagytam ki.

Van már egy tájékoztató füzetünk óvodás korosztályra - a segítségetekkel elkészülhet az kisiskolás változat is. Ha pedig ismerjük a konkrét problémákat, esetleg a szabályozásra is találhatunk egyszer megoldást.

kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

1_40.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása