Cukkerberg

Diszkrimináltak? Írd meg!

2014. március 26. - kiskatka

Diszkrimináltak? Úgy érzed, hátrányos megkülönböztetés ért cukorbetegséged miatt? Írd meg a diabetes.hu szerkesztőségének! Írásodat lefordítják és eljuttatják az ENSZ-be!

Kép4_1.jpg

Tovább

Legújabb gyógyszerek-fejlesztések

A Medicalonline mai cikke szuperül összefoglalja a cukorbetegségben használt legújabb szereket és fejlesztési irányokat, csak épp tele van orvosi szakszóval. Ezért átemeltem a cikket és "kigyomláltam" a szakszavakat, itt-ott kiegészítettem - remélem a szerzők nem haragszanak meg érte. Gyomor-bél gyógyszerek, modern inzulinok és sokminden más!

1_11.jpg

Tovább

Azért vagy cukros, mert túl sok cukrot ettél?

"Miért én? Mivel érdemeltem ezt ki? Az én hibám...?" Csak néhány kérdés azok közül, ami legtöbbünkben kínzóan felbukkan a cukorbetegség diagnózisakor, a bizonytalan rossz érzéseinkre pedig sokszor alaposan rátesz megjegyzéseivel és kérdéseivel a környezet. Örököljük vagy szerezzük a cukorbetegséget?

image.jpgfotó

Tovább

Angliában szóba került a cukoradó

Anglia egyik prominens egészségügyi vezetője úgy nyilatkozott a minap: a tömegeket érintő elhízás miatt szóba kerülhet a cukor megadóztatása - írja a BBC.

_73371444_sugarpa.jpg

Sally Davies, Chief Medical Officer (azaz az ottani egészségügyi fővezető) azt mondja: hacsak a kormány nem lép fel az élelmiszergyártókkal szemben, irreális lenne azt várni, hogy változtassanak az ételek és italok összetételén - amelyek viszont tömeges elhízást és egy sor egészségügyi problémát (köztük persze cukorbetegséget is) okozhatnak.

Tovább
süti beállítások módosítása