Cukkerberg

Mákpöttyös túrótorta meggy-málna réteggel

2014. december 24. - kiskatka

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny döntős receptjei között volt Vargáné Nagy Szilvia Mákpöttyös túrótorta meggy-málna réteggel alkotása.

makpottyos_turotorta_meggy-malna_reteggel.jpg

Tovább

Reform bejgli

Szuper bejgli receptet találtam a HerbaHáz oldalán, meg is osztom Veletek! Neked is van bevált cukor- és IR-barát karácsonyi recepted? Küldd el nekünk emailben (kata.kiss@egycseppfigyelem.hu) vagy a Facebook oldalunkon direkt üzenetben, mi pedig boldogan kirakjuk itt a blogon és a fácsén! Hadd örüljön neki más is. Előre is nagyon köszi!

3_22.jpg

Tovább

Jön a Glukagon Pen!

Amerikai cég inzulinadagoló tollhoz hasonló glukagon pent tervez a piacra dobni, amely az alacsony vércukorszint kezelése mellett fontos mérföldkő lehet a mesterséges hasnyálmirigy fejlesztésében is.

1_3.png

A glukagon nevű hormon az inzulinnal ellentétesen hat, a szervezet belső cukorraktárait mozgósítva növeli a vércukorszintet. Nem cukorbetegekben megakadályozza a vércukorszint túlzott csökkenését és az eszméletvesztést, cukorbetegek esetén a Somogyi hatás vagy az életmentő GlucaGen kit kapcsán szoktuk emlegetni. 

Tovább

Szenzorteszt

Édes szívem tesztel, méghozzá a Medtronic Minimed Duo inzulinpumpa kanül-szenzor kombóját!

3_13.jpg

Adva van egy hagyományos pumpakanül: ragtapasz, pici bőr alá nyúló pöcökkel, amihez a pumpa vezetékét csatlakoztatva az inzulin a bőr alá jut. Adva van egy szenzor, ami szintén bőr alá nyúlva mükszik. Adva van a Medtronic, ami ezt a kettőt összegyúrta, és itt van Édes szívem, aki mindezt csak Nektek, csak most vadul teszteli. Ha érdekel, kövesd figyelemmel.

süti beállítások módosítása