Cukkerberg

A hosszú élet titka

2014. november 24. - kiskatka

Vannak dolgok, amiket nem kerülhetünk el az életben. A kezdetet és a véget semmiképpen sem. Mióta az emberiség létezik keressük a választ a kérdésre: Mi a hosszú élet titka? A National Geographic cikke szerint ma már 77 %-os pontossággal tudják a tudósok megjósolni, hogy adott ember megéli-e a kilencven évet avagy sem.

1.jpeg

A tudósok szerint mintegy 70 gén 150 féle variánsa teszi lehetővé, hogy az öregedéssel összefüggő betegségeket kerüljünk el, így például a demenciát és szívproblémákat. A kutatási adatok azt mutatják, hogy a hosszú életet élők ugyanannyi betegségekkel kapcsolatos genetikai kódot hordoznak mint a többi ember, csak ez a 150 variáns nagyobb eséllyel segíti hozzá őket ahhoz, hogy ezek a betegségek csak életük utolsó éveiben jelenjenek meg.

A genetikai tanulmány vezetője, Paola Sebastiani, a Bostoni Egyetem Közegészségügyi Szakának biostatisztikusa figyelmezet, hogy „Ez csak egy genetikai hajlam. (…) Ez nem azt jelenti, hogy száz évig fogsz élni. Sok minden történhet az életben." Paola Sebastiani hangsúlyozza, hogy életmóddal, a dohányzás mellőzésével, egészséges étrenddel és mozgással megelőzhető a krónikus betegségek kialakulása.

Tehát a gének önmagukban nem elegek, a sors könyve nem írta meg előre, hogy meddig fogunk élni, tegyél a hosszú életért! A krónikus betegségek korai felismeréséhez a rendszeresen –évente legalább egyszer – végzett egészségügyi szűrővizsgálatok elengedhetetlenek. Tedd meg ma az első lépést az egészséges életmód felé és jelentkezz ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinszint mérésre! Szerdánként ingyenes a kiválasztott BENU Gyógyszertárakban! Az egészségügyi értékek ellenőrzése mellett itt alkalmad van személyes beszélgetésre is a gyógyszerészekkel, egészségügyi szakemberekkel!

Az Egy Csepp Egészség a Benu Gyógyszertárak és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös szűrőprogramja. A programban résztvevő patikák listáját megtaláljátok az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján, az ingyenes mérések elérhetőek a BENU logóval jelölt gyógyszertárakban! Az akcióban részt vevő Benu Gyógyszertárakban ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérésre a BENU honlapján lehet bejelentkezni.

Írta: Nagykálnai Andrea, fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr156929299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása