Cukkerberg

A hosszú élet titka

2014. november 24. - kiskatka

Vannak dolgok, amiket nem kerülhetünk el az életben. A kezdetet és a véget semmiképpen sem. Mióta az emberiség létezik keressük a választ a kérdésre: Mi a hosszú élet titka? A National Geographic cikke szerint ma már 77 %-os pontossággal tudják a tudósok megjósolni, hogy adott ember megéli-e a kilencven évet avagy sem.

1.jpeg

A tudósok szerint mintegy 70 gén 150 féle variánsa teszi lehetővé, hogy az öregedéssel összefüggő betegségeket kerüljünk el, így például a demenciát és szívproblémákat. A kutatási adatok azt mutatják, hogy a hosszú életet élők ugyanannyi betegségekkel kapcsolatos genetikai kódot hordoznak mint a többi ember, csak ez a 150 variáns nagyobb eséllyel segíti hozzá őket ahhoz, hogy ezek a betegségek csak életük utolsó éveiben jelenjenek meg.

Tovább

NAGY KÉK KÖR album!

Fotózkodj kék körrel és küldd el nekünk a fotót, hogy a Diabétesz Világnap közeledtével együtt hívjuk fel a figyelmet a cukorbetegségre és a cukorbetegekre!

h.jpg

 A kék kör a cukorbetegség nemzetközi szimbóluma. Sok jelentése lehet, lehet figyelemfelhívás, szolidarítás, összetartozás, biztatás, kiállás, köszönet, elismerés és megannyi más üzenet. Idén a Diabétesz Világnap alkalmából (november 14.) egy ÓRIÁSI kék kör albumot szeretnénk! Minél nagyobb az album, azaz minél többen vagyunk benne, annál jobb, annál inkább figyelemfelkeltőbb!

Valaki, akit szeretsz, cukorbeteg? Netalán fontosnak tartod a megelőzést? Csatlakozz a kezdeményezéshez, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a diabéteszre!

Tovább

Láthatatlan kiállítás a Világnapon

A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. A kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed.

1_54.jpg

Tovább

Mit kérdezzek a Lifegarden standon, ha gyermekem cukorbeteg?

A 9. Egy Csepp Világnapon a LifeGarden pszichológusaitól kaphatsz néhány tippet arra, hogyan érheted el, hogy a gyermeked vidámabban, könnyebben kezelje az oviban, suliban, közösségben a cukorbetegséget. Vagy éppen arra, hogy Te hogyan tudsz megküzdeni gyermeked krónikus betegségével.

20131117_124704 (1).jpg

LifeGarden szakértői, ezt a logót keressétek!

Tovább
süti beállítások módosítása