Cukkerberg

Mi az a gyógyszerészi gondozás?

2014. október 01. - kiskatka

A gyógyszerészi gondozás keretében alapvető egészségügyi szűrésekhez és információkhoz juthatsz akár a hozzád legközelebb található gyógyszertárban. Ilyen gyógyszertárak a Cseppont Patikák és még szofisztikáltabb módon a BENU-val nemrég indított, "Egy Csepp Egészség" programban résztvevő BENU patikák.

kicsi-pano-sugar-bp.jpg

Melyikünk ne kért volna a szomszédos gyógyszertárban tanácsot, amikor elaludta a vállát, meghúzta a lábát vagy éppen megfázott a párja? A gyógyszerészek szívesen segítenek, tanácsot adnak és mi bízunk bennük. A bizalmi légkör eredményeként mára kialakult az ún. gyógyszerészi gondozás, melynek feladata az orvosi ellátás kiegészítése, támogatása. Mit is jelent valójában ez a fogalom és mit várhatunk el egy gyógyszerésztől?

Történetileg a gyógyszerészek elsődleges szerepe a gyógyszerek beszerzése, elkészítése és az előírásoknak megfeleli kiosztása volt. A betegek bizalommal fordultak hozzájuk tanácsért, így másodsorban egyfajta tanácsadóként ajánlhattak olyan szereket, amiket az orvossal nem írattak fel a betegek.

Mára a gyógyszerészi gondozás fogalmának és szerepkörének megjelenésével a gyógyszerészek egészségügyi szolgáltatói szemlélete tovább erősödött. Így amikor bemegyek a megszokott patikába a sarkon, akkor nem csupán válaszokat kapok a kérdéseimre, hanem a patikus egészségügyi méréseket is végezhet, tanácsokkal láthat el az egészségem megőrzése érdekében. Ha pedig olyan tüneteket vesz észre, amelyek mögött diagnosztizálatlan betegséget gyanít, akkor javasolni fogja, hogy keressem fel a háziorvosomat. Ezzel segíti a betegségek korai felismerését és megelőzését.

„Egy Csepp Egészség” program

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány gyógyszerészekkel közösen immár tíz éve megteremtette a patikai szűrések lehetőségét Magyarországon. Szeptember elsejétől „Egy Csepp Egészség” címmel a BENU Gyógyszertárak és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös szűrőprogramot indított. A kiválasztott BENU Gyógyszertárakban kulturált tanácsadó helyiségben minden szerdán érhető el ingyenes gyógyszerészi gondozás. Nemcsak az egészségügyi értékek ellenőrzésére van lehetőség, de a személyes beszélgetésre is a gyógyszerészekkel, egészségügyi szakemberekkel!

A programban résztvevő patikák listáját megtaláljátok az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján, az ingyenes mérések elérhetőek a BENU logóval jelölt gyógyszertárakban!

Az akcióban részt vevő Benu Gyógyszertárakban ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérésre a BENU honlapján lehet bejelentkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr226750763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása