Cukkerberg

Jerry, a szupermedve

2014. július 17. - kiskatka

Jerry medve véleményem szerint a legjobb játszva tanuló eszköz a cukorbeteg kicsiknek: van inzulinadagoló penje, tudsz vércukrot mérni, megetetni-megitatni, jelzi, ha rosszul van és csikizésre kacarászik. Valaki hozza be Magyarországra!

1_33.jpg

Jerry, a medve egy továbbfejlesztett, high-tech tamagocsi, akár egészen cseppeknek is. Amolyan interaktív játszva tanuljunk eszköz 1-estípusú cukorbeteg gyermekek számára. Jerry-nek van inzulinadagoló penje, inzulinpumpája, a vércukrot folyamatosan "mérő" szenzora (kijelző a pocakon), "ujjbegyszúrásra" is használható mancsai, különböző ételei, de még azt is tudja, hol vannak a testen (akarom mondani a medvén) inzulinbeadásra alkalmas részek. Nem mellesleg pedig dobog a szíve, tud köszönni és csikizésre kitartó kacarászásba kezd - életkortól függően ezek a funkciók eltérő prioritással bírhatnak.

A maci gazdája a medve pociján lévő kijelzőn tudja figyelemmel kísérni a vércukor- és az inzulinszinteket. Egyben itt jelzi a maci, ha szomjas, éhes vagy esetleg épp remeg és bizonytalanul érzi magát, így a gyerekek megtanulják érzékelni és értelmezni saját testük által küldött üzeneteket is. A tünetek és változó vércukorszintnek megfelelően a gyerekek dönthetnek, hogy vércukrot mérnek, inzulint adnak vagy éppen ételt-italt a macinak.

A mancsokon speciális ujjbegyszúró (mancsbegyszúró) helyek vannak, ahol a gyerekek az ujjbegyszúró készüléket kipróbálhatják, imitálva ezzel a vércukormérést. Vércukormérést követően (pocikijelző mutatja az értéket) megetethetik vagy megitathatják Jerry-t a számára készített ételekkel.

A maci szája képes megkülönböztetni a játékételeit: a tejre és a kenyérre a vércukor emelkedni kezd, de a szénhidrát-mentes brokkolitól vagy csirkecombtól nem. Ha szükséges inzulint adni, akkor vannak inzulinbeadásra alkalmas, nem-bundás helyek, ahol a gyermek a plüss injekciós tollal be is adhatja az inzulint. A tervezők még arra is gondoltak, hogy az inzulinbeadás helyét változtatni kell - több ilyen bundamentes része van Jerrynek.

Jerry-nek köszönhetően a gyerekek játszva megtanulhatják, hogy a különböző ételek emelik-e a vércukorszintet, hogyan is hat az inzulin és miért is kell inzulint adni. És talán ha a macinak nem fáj a beadás (márpedig Jerrynek nem fáj), akkor a piciknek is kevésbé. Elsajátíthatják a diabos önmenedzselés alapjait, elindulhatnak a minél előbbi önállósodás felé (ami szerintem szuper), nem utolsó sorban pedig még barátot is kapnak, akit alvás közben lehet szorongatni. Sőt, Jerry valódi barátokat is bevonzhat, hiszen ki ne szeretne egy pihe-puha teddy macit, legyen életkora egy- vagy kétszámjegyű. Befektetők, keressétek a tervezőket!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr76514309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása