Cukkerberg

500 Cseppont Patika országszerte!

2014. május 18. - kiskatka

Harminc éve vagyok cukorbeteg és szövődménymentes, ehhez képest kollégám, aki magas vércukrokkal élt, de nem tudott róla, a diagnózisát követően máris lábamputáció miatt aggódhat. Küldjetek el szűrni MINDENKIT évente egyszer. Fontos. Mi megadjuk a lehetőséget.

1.png

A tények:

- a felmérések szerint ma Magyarországon bár minden tizedik ember cukorbeteg, közülük csak a fele tud cukorbetegségéről.

- tízből kilenc cukorbeteg ugyanis az ún. 2-es típusba tartozik, mely az esetek többségében tünetek nélkül jelentkezik.

- nincsenek egyértelmű tünetek, mert bár a vércukorszint megemelkedik, az anyagcsere nem borul fel teljesen, a szervezet pedig hozzászokik az extrém értékekhez is, akárcsak a magas vérnyomáshoz.

- attól, hogy tünetek nincsenek, a magas vércukorszint ugyanúgy rombol.

- a magas vércukorszint rombolja az ereket és az idegeket, így lábamputáció, veseleállás, vakság vagy súlyos keringési problémák, érkatasztrófa lehet a következmény - ezeket nevezzük szövődményeknek.

- a súlyos következmények megelőzhetőek, ha a cukorbetegségre időben fény derül és a vércukorszintet rendezik.

- a lappangó cukorbetegséget vércukorméréssel lehet időben fülön csípni, ezért évente egyszer minden felnőtt embernek indokolt az ellenőrzés.

- számos szűrési lehetőséget kínálunk:

a Cseppont Patikákban jelképes összegért egész évben ellenőriztetheted vércukor- és vérnyomásértékedet, egyes helyeken a koleszterinszintedet is. Keresd meg a hozzád legközelebb lévő patikát a patikakeresőnkben;

a Cseppont Patikahéten, idén tavasszal május 19-25 között 27%-os kedvezménnyel vásárolhatsz otthonra az ellenőrzéshez használható készülékeket;

szűrőprogramjainkon is megméretheted magad tök ingyen, a programokat ITT találod;

a háziorvosodtól is kérhetsz bármikor beutalót laborba, mi ennek is nagyon örülünk.

A vércukorszint ellenőrzéséhez csupán az ujjbegyedet kell megbökni és néhány percet vesz igénybe.

Küldjetek el MINDENKIT szűrésre, legalább évente egyszer! Mert egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr146179235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása