Cukkerberg

Diszkrimináltak? Írd meg!

2014. március 26. - kiskatka

Diszkrimináltak? Úgy érzed, hátrányos megkülönböztetés ért cukorbetegséged miatt? Írd meg a diabetes.hu szerkesztőségének! Írásodat lefordítják és eljuttatják az ENSZ-be!

Kép4_1.jpg

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a 2014. szeptemberi ENSZ-csúcstalálkozó alkalmából könyvet ad ki, amellyel a "Cukorbetegséggel élők jogainak és felelősségé"-nek nemzetközi chartájára kívánja irányítani a figyelmet. A történeteket összegyűjtő kiadvány a cukorbetegséggel élőket érintő hátrányos megkülönböztetés eseteire hívja fel a figyelmet, valamint az alapvető jogok gyakorlásának fontosságát hangsúlyozza.

Bár a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) világszerte aktív, így feladatai közé tartozik foglalkozni többek közt Afrika legeldugottabb zugainak cukorbetegeivel is, valami azt súgja nekem, van helye ezen a fórumon a hazai történeteknek is. A nálunk előforduló problémák mintha általánosak lennének Európa szerte, tehát ha magunkat képviseljük, végső soron Európát hozzuk képbe, ami azért már érzékelhető szelete a világnak.

Egyszóval írjatok, még ha csepp is a tengerben (sőt, óceánban...), de hátha egyszer sok kicsi sokra megy. A diabetes.hu felhívása:

"Milyen hátrányos megkülönböztetés éri manapság a cukorbetegeket? Téged is érintett már ez a probléma?

2014. április 10-ig történeteket várunk a témában maximum 250 szóban leírva, melyben saját tapasztalatokon keresztül mutatod be, hogy milyen nehézséggel szembesültél, illetve sikerült-e megoldást találni a helyzetre.

A történetek szóljanak a nemzetközi charta következő témáinak egyikéről:

- az ellátáshoz való jog,
- az információhoz és oktatáshoz való jog,
- a társadalmi igazságossághoz való jog.

Az írásokat a tudomany@tudomany-kiado.hu e-mail címre,
vagy a postai úton a Tudomány Kiadó címére: 1023 Budapest, Ürömi utca 56. várjuk.
(A fordításról és a pályázatok továbbításáról a szerkesztőség gondoskodik.)"

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr975879409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása