Cukkerberg

Legyél boldog MOST!

2013. március 03. - kiskatka

A korlátlan optimizmusra és pozitív gondolkodásra sarkalló aktivitásoktól felváltva tudok lelkesedni és dühöngeni. Ha pedig még a cukorbetegséget is belekeverik, végképp  elszabadulnak bennem az indulatok és a gondolatok egyaránt. Tényleg minden agyban dől el? Meghatározhatja a gondolkodásom a fizikális állapotomat? És ha igen, milyen mértékben?

allapot vagy betegseg.jpg

A képeket innen és innen csentem.

Tovább

Mert minden tizedik

Magyarországon megközelítőleg 1,5 millió cukorbeteg él, azaz durván minden tizedik ember érintett.
A 1,5 millió emberből csupán a fele tud diabéteszéről.
A másik fele tünetmentesen, de emelkedett vércukorértékekkel éli a mindennapjait.

Neked mekkora a családod? A baráti köröd?
És van köztük cukorbeteg?

540953_499065410139476_1045415221_n.png

Ingyenes vércukormérési lehetőségek a Cseppont Patikákban és
az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kivonulásain.
Mert egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

Bocsi fiúk, csajszis téma!

Mint tudjátok, az Egy Csepp Figyelem Alapítványnál azon dolgozunk, hogy minél több ember megismerje a cukorbetegséget, legyen róla reális képe, és lehetőség szerint próbálja megelőzni a kialakulását vagy éppen a szövődményeket. Hogy célunkat elérjük, igyekszünk minél több felületen, helyszínen és módon megjelenni, kommunikálni, amihez kreatív ötleteket a világhálón is keresgélünk. 

És így bukkantam rá erre, amivel nem tudok jövő novemberig, azaz a Diabétesz Világnapig várni: kék körmök, csili-vili kivitelben, a cukorbetegséget jelképező kék körrel!

Szóval csajok, úgyis itt a tavasz, kreativitást előkapni, körömlakkokat beizzítani, élő ember (na jó, nő) nincs, aki rá ne kérdezne ilyen körmökre! Fogjunk össze, mert a cukorbetegség figyelmet követel!

IMG_6981.JPG

Ígéretes génterápia kutyákban

Spanyol kutatók sikeresen gyógyítottak cukorbeteg kutyákat génterápiával - látott napvilágot a hír a Diabetes című tudományos lapban. A szerzők szerint alapos tesztelés és klinikai kutatásokat követően nem kizárt az emberi felhasználás lehetősége sem, habár ezzel kapcsolatban igen óvatosan fogalmaznak.

little_dog_and_big_dog-4116.jpg

fotó innen

Tovább
süti beállítások módosítása