Cukkerberg

Mangós-málnás tejpite á lá Kakukkfű

2013. február 17. - katona_évi

Hortobágyi Anna, a Kakukkfű szerzője már megint kitett magáért: mangós-málnás tejpitét készített, persze diabetikus változatban.

A recept eredetijét Varga Gábor Desszert szerelem című könyvében találta, aszalt szilvás változatban.
A lisztet kicserélte diabetikusra, a porcukrot nyírfacukor porra, és aszalt szilva helyett pedig (mert cukorbeteg nem eszik ilyesmit!) mangó kockákat és gurulós málnát tett bele.

Íme:
Mangós-málnás tejes pite2.jpg

Fotó a Kakukkfűről


"A recept kerek, kapcsos torta formát ír, de én nem mertem megkockáztatni, hogy a híg tészta megszökjön. Mivel nem találtam hagyományos kerek alkalmatosságot hozzá, így egy hosszúkás 35*13 cm-es formába töltöttem a tésztát.

Ne ijedjen meg senki! A kész pite közepe ahogy hűl, kicsit be fog esni. A könyvben is ilyen, ez nem azt jelenti, hogy elrontottunk bármit is!

Végül lazán felvertem egy kis enyhén édesített tejszínt egy csipet vaníliával, és leöntöttem vele a sütit.

Tovább

Ha az egyik fél cukorbeteg

Avagy taposóaknák egy partnerkapcsolatban, ha az egyik fél cukorbeteg. A cukorbetegség életünk fontos és nem kis része, ahogy valaki belép az életünkbe, óhatatlanul Ő is kap belőle - ami teheti az életet könnyebbé vagy a kapcsolatot semmissé. Három hiba, amire rámehet a legígéretesebb vagy legjobb kapcsolat is, Ginger Vieira coach, edukátor és cukorbeteg tollából.

Clipboard01_5.jpgÉletre szóló szerelem

Tovább

Spórolj a virággal és ments életet!

A szirupos Valentin-napi szirom- és szívecsketengerből Vénuszként emelkedik ki a "Spare a rose, save a child!" program. Vegyél egy szállal kevesebb virágot és az így megspórolt összeggel támogasd a fejlődő világ cukorbeteg gyermekeit. Pontosabban: segíts nekik életben maradni. Az adományokat a Nemzetközi Diabetes Szövetség várja.

Spare_a_Rose_small.jpg

Tovább

Adókedvezmény cukorbetegeknek

Lassan kézhez kapjuk a munkáltatói igazolásokat és ezzel beindul(hat) az idei adózási hercehurca - ezért már most szólok, hogy a cukorbetegeknek lehetőségük van egyéni adókedvezményt igényelni. Pontosabban az 1-es típusú cukorbetegeknek, valamint a szövődményes 2-es típusú cukorbetegeknek.

ado4.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása