Cukkerberg

Paprikás csokitorta cukor nélkül !!!444!!!

2013. szeptember 04. - katona_évi

...és íme, megvan a 2013-as "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztes süteménye: Andrássy Katalin mesterműve, az Édes-nemes csokoládétorta! A finomság egy fantasztikusan olvadó étcsokoládé mousse-ból, egy réteg házi paprikazseléből és kakaós mandulapiskótából áll. A nyertes ezzel elkápráztatta a Háziverseny zsűrijét, Mautner Zsófi gasztrobloggert (zsűrielnököt), Varga Margitot, a Zazzi cukrászda mestercukrászát és Szűcs Zsuzsannát, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusát. 100 g torta kalóriatartalma 126 Kcal, 100 g szénhidrátértéke pedig 17g.


_MG_0128.jpg

_MG_0449.jpg
Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog szerzője, Erős Antónia, az alapítvány alapítója, Andrássy Katalin, a Háziverseny győztese, Szűcs Zsuzsanna dietetikus és Varga Katalin mestercukrász

A Háziversenyt azért hirdettük meg, hogy megtaláljuk a legfinomabb és legegészségesebb, otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül - tehát egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető, kalória- és szénhidrátszegény. A versenyre csaknem 50 nevezést kapott az alapítvány - ebből a zsűri tízet választott ki, amelyet "élőben" kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak szeptember elején az Academy Golf Budapest golfklubban.

Tovább
süti beállítások módosítása