Cukkerberg

Alkotmánybíróság előtt a cukorbetegek ügye

2013. január 11. - katona_évi

A 2012. július 1-jétől bevezetett változások nagyszámú cukorbeteg életét nehezítették meg. Az erről szóló rendelet a TASZ álláspontja szerint súlyosan sérti az alapvető jogokat.

A rendelet a modern analóg inzulin támogatását attól teszi függővé, hogy a páciens HbA1c (hosszútávú szénhidrát-anyagcsere mutatója) értéke tartósan – félév alatt két mérés alapján – a meghatározott 8% alatt van-e.

Fentiek miatt a TASZ először az ombudsmanhoz fordult, aki szintén több ponton Alaptörvénybe ütközőnek ítélte a rendelkezést, és indítványozta, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg.

inzulin.jpg

Tovább

Soha, de soha, de soha ne add fel!

Az utolsó, de talán a legfontosabb tippek az újévi fogadalmak sikeres megtartásához.

10. Jutalmazd magad

551409548095951703_ZBoZnwhl_c.jpgHa elérted az egyik részcélod - ünnepeld meg! Találd ki előre azt is, hogyan! Egy új ruhadarab, kényeztető masszázs vagy szabadidős program, bármi jó, amit igazi jutalomnak élsz meg. Az egyetlen kivétel az étel - étellel ne jutalmazd magad, ha lehet, annyi minden más jó dolog közül lehet választani.

11. Soha, de soha ne add fel!

Hosszútávú célok hosszú küzdést igényelnek, ezért törvényszerűen lesznek rossz és jó időszakok. Ha valami nem úgy alakult, ahogy tervezted, akkor az még nem a világvége - mondja a táplálkozástudományi szakértő. Bocsáss meg magadnak és egyszerűen folytasd tovább a tervedet ott, ahol megakadtál!

Sok sikert és kitartást a 2013-as évre!

Korábbi részek: 1 2 3 4

süti beállítások módosítása