Cukkerberg

Mi van, ha cukorbeteg...?

2013. december 28. - kiskatka

Már megint összekapartam egy részeget a földről, mert attól féltem, cukorbeteg, aki rosszul van.

Kép1_7.jpg
Robogtam lefelé a házunkban a lépcsőn és szó szerint belebotlottam a nőbe. Belógott a lépcsőfordulóba. Ott feküdt-ült, a saját lakása ajtajában, az ajtófélfának dőlve, kulcs a zárban, kutyája fekszik a lábánál. Félemelet, nyitott lépcsőház. Alig pár méterre munkások szerelték a liftet.

Tovább

Szaloncukor házilag

Misamaci szaloncukor-receptje, sütőtök alapon, ötféle ízben, hozzáadott cukor nélkül. Kicsit pepecs, de nagyon nyami!

111535_szaloncukor03.jpg

"Ezt már régóta ki szerettem volna próbálni és mivel itt a sütőtök szezon... Pillanatnyilag öt ízt készítettem, de hamarosan újabbakat próbálok ki.

Tovább

Cukorpótló-leltár (S01E01)

Ember legyen a talpán, aki képes kiigazodni a manapság már kapható és termékekben fellelhető cukorpótlók garmadáján! Ezért így karácsony közeledtével Sándorné Buda Ildikó, SE-ETK dietetika hallgató házidolgozata alapján néhány posztban szólunk a leggyakoribb cukorhelyettesítőkről - elsőként jöjjön a cukoralkoholok közül a mannit, a maltit, az izomaltit és az eritritol!

hidden-sugar-feature.jpg

fotó

Tovább

Mit adjak egy cukorbetegnek?

Röviden? Azt, amit bárki másnak! Őszintén szólva a karácsonyi ajándékban legutolsóként kívánnék bármit, ami a cukorbetegségre emlékeztet... Persze kivételek mindig vannak, például ha cukorbeteg szerettednél még (vagy már) nem teljes a "menetfelszerelés" és valami nagyon hiányzik. Minden esetre érdemes alaposan kipuhatolni, hasznosnak vagy viccesnek szánt ajándékod valóban örömet okoz-e vagy inkább kínos toporgást a fa alatt.

picnik vintage doily christmas wrapping.jpg

Tovább

Tökéletes ajándék gyereknek

Már a Télapó-csomagba is zseniális ötlet volt beletenni, de karácsonyra csoki helyett adjatok a gyerekeknek ilyen tusfürdőt és fürdőgolyót! A DM-ben és a Rossmannban rengeteg féle színes-jópofa állatos-tündéres-kalózos formában kapható, a fürdőgolyóból/fürdősóból pedig létezik "pezsgős" típusú is. Tapasztalatból tudjuk: megőrülnek érte - és mennyivel jobb, mint egy újabb csokitélapó!

fürdő.jpg

IMG_1755.jpg

Csokis narancsos karácsonyi fatörzs

Itt egy igazi diabetikus szuper finomság a karácsonyi időszakra: csak cukormentesen! Csokis karácsonyi fatörzs Cukroskata blogjáról!

fatörzs.jpg
A csokis narancsos karácsonyi fatörzs a franciák hagyományos karácsonyi tortája. Már nagyon régen csinálom, így a recept csak nyomokban hasonlít az eredetihez, de nálunk mindenki így szereti.








Tovább
süti beállítások módosítása