Cukkerberg

Szigszalag helyett

2013. június 16. - kiskatka

Dübörög a lekvár- és kompótfőző szezon, amikor felmerül a kérdés: hogyan különböztessük meg egyértelműen a diabetikus, cukor hozzáadása nélkül készült finomságot a cukrostól? Nálunk a szigszalag volt a megoldás kulcsa, és bár a célnak tökéletesen megfelel, irtó gusztusos címkék vannak a neten! Letölthetőek, kinyomtathatóak, dizájnolhatóak!

jam-collage.pngEgy kis ihlet

"A szigszalagos a tied, a sima nagyapádé!" - hangzott fel évről évre valahonnan a kamra mélyéről nagymamám hangja, mikor a frissen elkészített lekvárok, befőttek a méltó helyükre kerültek (egy időre). Így jelölte a diabetikus, cukor hozzáadása nélkül készült finomságokat, míg a sima volt a cukros, főleg nagyapám  számára készített befőtt.

Szigszalag helyett kreatív megoldások tömege található a neten, mint például ez itt:

jamlabels-preview.jpg

Sőt, még akár saját dizájn is készíthető:

Kép1_3.png

Továbbfejlesztett ajándék-verzióban ugyanez: "Lekvár teli szeretettel" címke az üveg tetejére, helyes szalaggal megbolondítva a nyaka körül, igazán gusztusos.

Jam11.jpg

A lehetőségek már-már korlátlanok, keressetek rá a neten, ihletért pedig a Pinterest-en is érdemes körbenézni. Jó konyhatündérkedést mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr575363304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása