Cukkerberg

Gyümicsokor Anyák napjára

2013. május 04. - kiskatka

Holnap anyák napja lesz, a virágcsokrok és bonbonhegyek rejtett világnapja. Az egészség és a kreativitás jegyében anyák napi meglepetésként ajánlom figyelmetekbe az otthon elkészíthető gyümölcscsokrokat! Sajnos az igazán nagy csokrok elég szénhidrát-gazdag gyümikből készülnek, de ha ebéd utáni desszertként az egész család ráugrik, nem lehet probléma.

Sok boldogat minden anyukának,
különösen a cukorbeteg  és a diabos gyerkőcöt nevelő anyukáknak!

F4UF0T5G5KPART4.LARGE.jpggyümölcscsokor, házilag, hmmmm....

Interneten felszedett gyorstalpaló után a gyümölcskosarat a következő módon lehet elkészíteni:

1. Kell hozzá valamilyen tartó: váza, kiskancsó, cserép, bármi, ami színben és formában mutatós. Alaposan mossuk el.

2. Kell hozzá továbbá hosszú pálca, erre tökéletesen megfelelő a legtöbb boltban kapható saslikpálca, ami bírja a strapát és hegyes a vége, így könnyű rá felfűzni a gyümölcsöket.

3. Kell hozzá valamilyen hungarocell vagy szivacs, amibe a pálcákat be lehet szúrni és megtartja a csokor formáját. A virágosnál lehet kapni "növényszivacsot" is, ez is jó ötlet, bár én azért tennék rá valami fóliát, mert könnyen porlik.

4. Aztán kellenek hozzá természetesen friss gyümölcsök. Ananász, sárgadinnye, banán, kivi, szőlő, eper és szeder tartozik a leggyakoribb alapanyagok közé, de gondolni lehet még meggyre, cseresznyére is, akár befőttből. Ha cukorbeteg van a családban, a szőlőt hagyjuk ki. A legjobb az eper és a szeder, ezekből tegyünk a legtöbbet. Az ananász, a sárgadinnye, a banán és a kivi magas szénhidráttartalommal bír, azok mennyisége legyen limitál. A meggy és a cseresznye esetén szintén számolni kell a szénhidráttartalommal, de egy kis marék belőlük egy csokorban bőven elfér. Vércukor szempontból az alma még jó lenne, pl almaspirál formájában (hm...), csak gondolom gyorsan megbarnul. Esetleg kis citromlével megpróbálhatjuk meglocsolni, hátha úgy megtartja a színét.

5. Dekorációként szükséges még valamilyen saláta vagy zeller, ami a leveleket fogja imitálni. Valamint lehet még a csokrot bolondítani almaszirommal, esetleg csokis almaszirommal. Magukat a gyümölcsöket is, főleg az epret, belemárthatjuk olvasztott csokiba, nagyon elegáns lesz. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csokit ajánlok.

6. Szükség van még olyan eszközökre, amelyekkel a gyümölcsök formára vághatóak: tésztaszaggatók, süteményformák, fagyigombóc-kanál, kispohár, stb.

7. A virágok alapját főleg ananász alkotja, melyet linzerformával lehet kiszaggatni. A virág belseje szőlőszem vagy szeder. Füzérbe fűzhetőek az eprek, a szőlőszemek, a kreativitásnak nincs határa, az otthoni tésztaszaggató-arzenáltól függően a gyümölcsök rengeteg formára vághatóak. A csupasz pálcaszárakat pedig zellerrel vagy salátával takarjuk el. Ha kreatív ötlet kell, itt videó is van, vagy képekért kattintsatok ide vagy ide, esetleg ide.

8. Ha kész, mehet a hűtőbe. A csokrot ajánlott még aznap átadni és elfogyasztani.

Boldog Anyák napját!

fruit_boquet.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr485280400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása