Cukkerberg

A világ legidősebb cukorbetege

2013. január 11. - kiskatka

91 éve épp ma adtak először életmentő inzulininjekciót cukorbeteg páciensnek - az új-zélandi Winsome Johnston pedig épp 78 éve cukorbeteg. Ő lehet a ma élő legidősebb 1-es típusú cukorbeteg!

d_pyBJuQSqO_ZervTkTmszl72eJkfbmt4t8yenImKBVaiQDB_Rd1H6kmuBWtceBJ.jpg

Winsome Johnston  78 évnyi cukorbetegséggel a háta mögött így tud nevetni!

Winsome Johnston most 84 éves és 6 évesen lett cukorbeteg. Nővérénél is megjelent a diab, de ő nem élte túl, meghalt 16 évesen.

Az orvosok nem jósoltak neki sem túl nagy jövőt abban az időben. Rövid élettartam, gyerekvállalás felejtős, komoly szövődmények - így szóltak a jóslatok.

Ehhez képest eltelt 78 év és jelenleg négy generáció üli körbe a családi asztalt. Winsome-nak ugyanis négy gyermeke született, ketten ikrek, jelenleg pedig nyolc unokája és hét dédunokája van. Egészen pontosan 7,5 - mivel a nyolcadik már úton van.

Ahogy visszaemlékszik, nagyon eltökélt volt, hogy olyan élete legyen, amilyet akar magának és a diabétesz ebben ne akadályozza. Jelenlegi diabetológusa szerint pedig Winsome sosem mulasztott egyetlen orvosi vizitet sem és rendkívül fegyelmezett, minden előírást mintaszerűen követ - a szakember szerint ez a titok. A hűséges kitartás az apró dolgokban, minden egyes nap.

Nézzétek meg Winsome-mal készült interjút, sajnos angol nyelvű, de még így is inspiráló, egyszerűen jó nézni!

A videó után pedig vegyetek egy nagy levegőt és gondoljatok Frederick Bantingra és Charles Bestre, akik felfedezték az inzulint, aztán arra a 13 éves cukorbeteg fiúra, akit 1920. január 11-n az inzulinnak köszönhetően hoztak ki az életveszélyes kómából. És ha ez is megvolt, akkor pedig fújjátok ki a levegőt, nézzetek körbe és lássátok mindazt, amiért hálásak lehetünk az életnek. Például hogy a cukorbetegséget uralni lehet, legyen bármennyire is nehéz néha.

Kitartás, vigyázzatok magatokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr294996442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása